Dans for Voksne skal til Svalbard: Prat og improv m/ Tommy Olsson, Yasmin Sofia Iqbal, Burkhard Beins, Okkyung Lee og Rhodri Davies

Dans for voksne skal gjennomføre et arrangement på Svalbard vinteren 2009. Vi vil bruke høsten på å gi fokus til ulike aspekter ved øya som kan ha betydning for det endelige prosjektet, og vil arrangere live-intervjuer eller samtaler i forbindelse med noen av konsertene. Grenser, overskridelse, oppdagelser og eventyr er nærliggende emner. Forskning og forurensing er viktig, og ikke minst møtet med klimaet og Svalbards natur.

Yasmin Sofia Iqbal er psykolog ved akuttpsykiatrisk mottak på Aker sykehus. Dem som kjenner Yasmin veit at hun er rasende inteligent og at hun glatt psykologiserer en lecablokk stoiker under bordet. (Etter at den har fallt ned fra benken.). Og hun veit hvordan man bruker reimer.
Denne kvelden skal hun analysere mannskapet bak Dans for voksne. Oppgaven hennes er å finne ut hvorfor de har hatt så usedvanlig store problemer med fingern i forhold til Svalbardprosjektet. Hun har frie tøyler til å stille de de mest intime spørsmål og derretter stille de strengeste diagnoser for både folka og prosjektet. Om hun velger akutt innleggelse, kraftig medisinering eller muligens friskmelding er opp til henne. Og hvem vet: kanskje skjønner vi til og med hvor problemet ligger og kommer oss videre. Både med prosjektet, med livet og som mennesker som sådan.

Tommy Olsson er ett eller annet forkledd som billedkunstner forkledd som skribent. Egentlig en sånn russisk dokke inni ei dokke inni ei dokke. Har skrevet diverse bra ting i mer eller mindre tvilsomme aviser. Har litt erfaring med grenser, om ikke annet så har han kryssa den fra Sverige. Det kan man i det aller minste si. Hva han har å si om Svalbard kan man derimot ikke si ennå. Man får vente.

Burkhard Beins har vært en av de ledende improvtrommisene i Europa opp gjennom åra. Han er kjent fra Perlonex, og har jobba med Keith Rowe, Sven-Åke Johansson, John Tilbury, Charlemagne Palestine og mange andre.

Rhodri Davies er harpist og no-spaghettist og har spilt med folk som John Butcher, Ewan Parker og Derek Bailey. Denne kvelden slår han seg sammen med cellist Okkyung Lee.

Se også hva som skjer i Iladalen kirke dagen etter

Legg til ekstern kalender…