SAGN & ARV 2008 med ARILD ANDERSEN & KIRSTEN BRÅTEN BERG

ARILD ANDERSEN – bass
KIRSTEN BRÅTEN BERG – vokal
BENDIK HOFSETH – saksofon
JOJJE WADENIUS – gitar
PAOLO VINACCIA – trommer og perkusjon
DAVID SOLHEIM – lydtekniker

Konserten arrangeres i samarbeid med Oslo World Music Festival

Rikskonsertene fyller 40 år 2008, og sender Arild Andersen, Kirsten Bråten Berg og et stjernelag av musikere ut på veien med de to legendariske bestillingsverkene Sagn og Arv.

Sagn og Arv er to mesterverk i norsk jazzlitteratur. Sagn var bestillingsverk til Vossajazz i 1990, mens oppfølgeren Arv var et bestillingsverk til Nattjazz i 1993, i forbindelse med Edvard Griegs 150-årsjubileum. Sammen danner de en sjeldent god kombinasjon av norsk jazz og folkemusikk.

I Sagn er folketonene hentet fra Setesdalen, etter Kirsten Bråten Bergs tolkninger av blant annet André Svein Hovden. Arv tar utgangspunkt i folketoner som Grieg brukte til sin musikk. Begge verkene er arrangert og komponert av Arild Andersen. I årene 1995-97 turnerte bandet med repertoar fra begge verkene og i 2007 ble dette tatt opp igjen etter oppfordring fra Telemarksfestivalen. Telemarksavisa ga konserten terningkast seks og skrev at det hele var: “Fantastisk i verdensklasse. Frå første tone var det klart at dette kom til å bli ein konsert av dei store. Kloningsproduktet til Arild Andersen nådde høgder ein sjeldan opplever.” Det er denne produksjonen som nå kommer på turné med Rikskonsertene.

Musikken framstår som en flott symbiose av norske folketoner og jazzimprovisasjon. I tillegg til Arild Andersen og Kirsten Bråten Berg står de etablerte og kjente musikerne Bendik Hofseth, Georg (Jojje) Wadenius og Paolo Vinaccia på scenen. Selve konserten er delt inn i kapitler av tre halvtimes bolker som henger sammen tematisk og musikalsk.

I en panegyrisk anmeldelse i Telemarksavisa avslutter anmelderen med: “Publikum var naturleg nok heilt i ekstase, og kvintetten måtte servere ekstranummer i fleire omgangar. Ein blir rusa på livet og forelska på ein gang av slike musikkopplevingar. Det var heilt fantastisk, rett og slett.”

Hør Arild Andersen på myspace

Legg til ekstern kalender…