Litteraturkveld: Kjærlighet til Norden

I anledning Nordisk biblioteksuke 2008, inviterer Stavanger bibliotek til en litteraturkveld for å skape interesse for Nordisk litteratur.

Høst- og vinterdagene i Norden er særdeles korte. Tidligere, før det fantes TV og datamaskiner, var høytlesning på mørke vinterdager en verdsatt og utbredt tradisjon. Skumringstimen er en gammeldags historiefortelling i sann nordisk tradisjon!

Temaet for Nordisk biblioteksuke er kjærlighet til Norden, med hovedvekt på Finland. Litteraturformidler og finlandssvenske Karin Hakalax leser en spesialskrevet tekst av årets forfatter Eeva Kilpi, og gir oss også en presentasjon av litteratur fra Finland.

Eeva Kilpi er en av Finlands fremste samtidsforfattere. Hennes kjærlighetsdikt er kjent for å ha en sjelden intensitet og vitalitet. En spesialskrevet tekst av forfatteren vil bli opplest samtidig i alle de nordiske landene samt Baltikum i forbindelse med Nordisk Bibliotekuke.

I tillegg presenterer Emma Molldius og Linn Tønnessen flere bøker fra andre nordiske land. Det vil også bli presentert et mulig litteraturprosjekt: Rogaland leser nordisk. Kvelden ledes av Olav Espedal, leder av Foreningen Norden. Arrangementet er et samarbeid med Foreningen Norden og Stavanger bibliotek.

Alle er velkomne til en hyggelig litteraturkveld på biblioteket!
Det blir også enkel bevertning.

Legg til ekstern kalender…