The 13th floor Club WEEKENDER!

Photobucket


THE 13TH FLOOR CLUB (i samarbeid med ROCKFEST 2009 i Tromsø) presenterer to dager til ende med rock’n’roll, gøy, garasjerock, jubling, surfrock, skåling, freakbeat, hopping opp og ned, punkrock, dansing, rockabilly, klining og ENDA mer rock’n’roll.
Hvis man leser om festivaler og arrangementer i dagens medier, dreier det seg stort sett om sutring, gnåling og masing om mer penger fra Staten, næringslivet etc, og påberopelse om knutepunktstatus og det som verre er.

Og dette må selvsagt hvem som vil få gjøre akkurat så mye som de vil. Men vi gjør ikke det. I stedet steller vi i stand en our fest i rockens tegn, og der den absolutt eneste intensjonen er å ha det gøy med bra rock’n’roll vi selv ønsker å presentere for våre likesinnede.
I år kan vi friste med band fra Norge, Sverige, England og USA og det spesielle er at INGEN av disse er på noen turné, men hentes inn ens ærend for våre arrangement. Tenk, SÅ forbanna supersnille er vi, faktisk. Snille oss!
Og HØR bare for en dritstilig og potensielt superbra line-up vi bryskt kan slå oss på brystet og kunngjøre med ublu stolthet og kraftige rykninger i underlivet:


Ghetto Ways (US)

Ghetto Ways

New York-bandet The Ghetto Ways måtte dessverre kansellere konserten de skulle avholdt i oslo for nøyaktig et år siden, da bandets kvinnelige frontfigur Jenna rett og slett brakk armen noen dager før showtime. Jenna banna og kjeftet. Vi gråt blod for at vi måtte knasellere. Men tro faen ikke at vi gir oss SÅ lett! Se, dét skulle tatt seg ut! Vi har derfor kjøpt Jenna en rustning og prøver nok en gang å hente bandet over dammen, ens ærend for vårt arrangement. Tenk, SÅ tøffe er vi.
The Ghetto Ways spiller skitten punk med elementer av både soul og pop, og er viden kjent for sine ville konserter. Tenk deg ei blanding av The New Bomb Turks, The Oblivians og Dead Moon, frontet av en rockvulkan av ei dame, og du er i nærhaten av å fatte den sinssyke sprengkraften i The Ghetto Ways’ fabelaktige rockunivers.

www.myspace.com/ghettoways

The Maharajas (S)

The Maharajas

Fanden dundre meg på et Hammond B-3 i fritt fall fra toppen av Galdhøpiggen, for et hyggelig gjenhør dette skal bli! The Maharajas er rett og slett et av de beste rockorkestrene fra Skandinavia i det inneværende tiåret og sporty som de er stilte de selvsagt villig opp da vi aller ydmykest og servilt dristet oss til å spørre om de ville stille opp for vårt evenement. For uinnvidde og sunt nysgjerrige: The Maharajas er rett og slett bandet som reiste seg opp av asken etter (de akk så oppløste) garasjelegendene i The Strollers, og de har siden EP-debuten i 1998 hamret ut fire albummastadonter som nærmest er helt uten svakheter eller kunstneriske akilleser. Da The Hellacopters (R.I.P.) bestemte seg for å spille inn si siste skive, hyllet de sine egne favorittband fra sin egen periode, med tolkninger av deres låter. Av platas 12 spor går de utenpå originalene på minst ti av dem. Det definitive unntaket er The Maharajas-låten “Another Turn”, der selv The Hellacopters må se seg slått og rundjult av originalen. Sier vel egentlig alt.

www.myspace.com/themaharajas

Hipbone Slim and The Kneetremblers (UK)

Hipbone Slim & The Kneetremblers

Juhuuuu! Knallraff engelsk rockabilly-trio, ispedd surf, trash og 50’s-punk, satt sammen av tre av den britiske neo-garasjens mest prominente herremenn. De har fortid i fjonge og raffe orkestre som Thee Milkshakes, Thee Mighty Caesars, Thee Headcosts, Link Wray band, Holly Golightly band, The Snags, The Wildebeests etc ++ m.fl. Vi har altså med proffer å gjøre, og her er det bare å ta på seg en gøy hatt, kvesse bollesveisen og stille deg i hockey foran scenen. Hipbone Slim & The Kneetremblers er nemlig ikke noe for feigiser. I likhet med våre egne Pirate Love har Hipbone Slim & The Kneetremblers kontrakt med finfine, fjonge og høy respekterte Voodoo Rhythm Records, og bandet var i 2008 et av høydepunktene på den sabla flotte Primitive-festivalen i Rotterdam, som drives av våre kontinentale brødre og søstre i ånden.

www.myspace.com/hipboneslim

The Kneejerk Reactions (UK)

The Kneejerk Reactions

Steike være! The Kneejerk Reactions ga på tampen i fjor ut debuten “The Electrifying Sounds Of the Kneejerk Reactions”, et helt eventyrlig barskt album, spekket med livjbejaende og drøyt fengene garasjerock/freakbeat/rhythm’n’punk i arven fra tidlig The Kinks, Billy Childish og Pretty Things. Det som derimot er HELT vanvittig er at medlemmene i denne trioen – i likhet med Hipbone Slim & The Kneetremblers – OGSÅ har fortid i fjonge og raffe orkestre som Thee Milkshakes, Thee Mighty Caesars, Thee Headcosts, Link Wray band, Holly Golightly band, The Snags, The Wildebeests etc ++ m.fl
Er det mulig? Ja, tenk, for at det er det nemlig, liksom, for tenk! Det ligger dessuten an til en durabelig og ultravoldelig slosskamp på The 13th Floor Club, da The Kneejerk Reactions motto er som følgende:
“We hate Hipbone Slim & the Kneetremblers – 50s shit!”. Fy faen, som vi gledegruer oss!

www.myspace.com/thekneejerkreactions

The Barbwires (S)

The Barbwires

Surfrock og The 13th Floor Club går like godt sammen som egg & bacon, Smith & Wesson, øl & Fernet og selvsagt også fot & hose. The Barbwires er en fabelaktig svensk surftrio som ubeskjedent fuger igjen tomrommet etter Link Wray med herlig reverb og frekke surfgitarer, og som obsternasig og fremoverlent lager effektive broer mellom generasjonskløftene til Satans’s Pilgrims, The Tremelo Beer Gut og Man or Astro-man? og årgangshelter som Dick Dale og Duane Eddy. Live er The Barbwires en fryktinngytende trio som glatt skremmer trioen Fanden, Jesus og Lemmy på flatmark på høylys dag, og det er derfor ikke tilfeldig at f.eks. The Hives i drøssevis intervjuer har trukket frem nettopp The Barbwires som et av sine favorittliveband. Vi stemmer i og lanserer følgende slogan:
“Den som ikke er en surfer – er en ussel og jævla forbanna tølfer!”

http://www.myspace.com/thebarbwires

Pirate Love (N)

Pirate Love

Pirate Love er det første norske rock’n’roll-bandet på altfor lenge som høres farlige ut, og som dermed tar opp den tvilsomme, umoralske og viktige arven fra gamle helter som Anal Babes, Turboneger og The Abusers. Bandet er befriende blankskurt for alle tilløp til kommersielle snarveier, og serverer heller snerrende, eplekjekk, nådeløs rett-i-trynet-rock’n’roll som gudskjelov inneholder masse låter, energi og tøffe riff. De befinner seg i det rasende tøffe landskapet som ligger mellom toppene der The Sonics, Lime Spiders og The Stooges fra før sitter på tronene sine.
I fjor ble de også lansert i utlandet av den svært kredible etiketten Voodoo Rhythm og trekker mer og mer folk på konsertene sine nedover kontinentet. Og det skulle da pinadø bare mangle. Pirate Love er nemlig bandet alle gutter som ønsker å være tøff drømmer om å få være en del av. Og det er så definitivt bandet hele nasjonens foreldre er livredde for å se i lag med barna sine. Med andre ord en perfekt kombo, sett ut fra et strengt rock’n’roll-perspektiv.

www.myspace.com/thepiratelove

The Cheaters (N)

The Cheaters

The Cheaters burde nå være kjent for de aller fleste, men for de som fortsatt er i tvil: The Cheaters spiller rock’n’roll, og rock’n’roll er som kjent det herligste som finnes. Bra rock’n’roll, vel å merke, og det er da sannelig vår garasjehatt disse gutta noen stolte og trygge formidlere av. Ikke legg deg opp i snevre genrebetydninger, men navn fra rockhistoriens øverste hylle, så som The Who, The Seeds, Buzzcocks, tidlig The Saints, The Artwoods, The Yardbirds og andre begavede helter med sansen for energi og dritbra melodier, burde gi deg en pekepinn på hvor i terrenget de opererer. I tillegg er de helt ribbet for musikalske akilleshæler og er urovekkende gode til å spille. Rytmeseksjonen er tettere enn en forseglet gruve ment for oppbevaring av atomavfall, de har en låtteft som grenser til det parodisk geniale, og de har en vokalist som høres villere og mer sulten ut enn hvem faen det måtte være.

www.myspace.com/cheatersoslo

The Mobsmen (N)

The Mobsmen

The Mobsmen er et Oslo-band med medlemmer fra attråverdige og fyrige orkestre som The Indikation (R.I.P.) og Pete Berry & The Shake Set, og da skjønner man at dette følgelig ikke dreier seg om et ironisk U2-coverband hentet fra programmet “Norske talenter”. The Mobsmen er nemlig et vaskeekte surfband som bringer tankene henimot Dick Dale, The Trashmen og stilig vintage-backline, kombinert med humørsmittende sitringer i lufta og underliggende dufter av lettkledde piker med hotpants som sprader i solen langs kysten av California. Herre min flisete stråhatt, så gøy det blir!

www.myspace.com/themobsmen

Master Piece Of Cake (N)

Master Piece Of Cake

Master Piece Of Cake var et helt ukjent band bestående av fire nittenåringer uten platekontrakt eller suspekte bekjentskaper inn i platebransjen da de i fjor spilte på by:Larm i Oslo, og mens en samlet bransje hanemarsjerte i takt og lette etter “Det nye Briskeby” og “potensielle eksportvarer”, leverte Master Piece Of Cake noen helt sanseløst tøffe konserter som ene og alene sørget for å skaffe dem spillejobber på både Øyafestivalen, Slottsfjellfestivalen og ROCKFEST i både Oslo og Tromsø.
Master Piece Of Cake spiller hard, energisk og steinbarsk rock’n’roll som stilmessig befinner et sted mellom The Cheaters og den tidlige punkutgaven av The New Bomb Turks og The Hives, ispedd en liten dose 60’s-surf. De er eplekjekke og frimodige som bare fy på scenen, de har allerede ølposen full av sterke låter og de er dermed et velsignet bevis på at norsk rocks fremtid er i trygge hender.

www.myspace.com/masterpieceofcake


WEEKENDER Dee Jays:

13thfloor Erik: garage/surf/psych

Reverend Billy Hill (s): r&b/surf/rockabilly

Dr. Frankenfuzz: garage/neo-garage

Farbror Fuzz: neo-garage/punk


Raffe WEEKENDER buttons til alle som kjøper pass på forhånd!

Photobucket

Lørdag blir det også musikkquiz og dagkonsert i kafeen på Garage.


Photobucket