Åpent debattmøte: Er juryordningens dager talte (igjen)?

Den Norske Kriminalistforening, Den norske Advokatforening, Forsvarergruppen av 1977 og Institutt for kriminologi og rettssosiologi inviterer til åpent debattmøte om juryordningen.

• Høyesterett har bestemt at lagmannsrettens silingsavgjørelser skal begrunnes. Hva da med lagretten som ikke trenger å begrunne sitt ja eller nei?
• Den europeiske menneskerettsdomstol avgjorde 13. januar i år i en dom mot Belgia at juryens manglende begrunnelse utgjorde brudd på retten til rettferdig rettergang. Har avgjørelsen betydning for vår juryordning?
• Riksadvokatens undersøkelse viser at mer enn halvparten av de voldtektsdømte i tingretten blir frifunnet av lagretten. Tilsier hensynet til fornærmede at avgjørelsen bør begrunnes?
• Arbeiderpartiets programkomite går enstemmig inn for avskaffelse av juryen. Hva mener de politiske partiene?
• Hvilken ordning, meddomsrett eller jury, gir best garanti for at kravet til at all rimelig og fornuftig tvil skal komme tiltalte til gode, praktiseres riktig?

Innledere: Direktør i Domstoladministrasjonen Tor Langbach, advokat Trygve Staff, lagmann Anders Bøhn, Borgarting lagmannsrett og stipendiat Anders Løvlie, Institutt for offentlig rett, UiO
Appeller: Stortingsrepresentantene Odd Einar Dørum og Anne-Marit Bjørnflaten (leder av Justiskomiteen)

For advokater påregnes møtet godkjent som etterutdanning.

Møtet er åpent for alle, ingen påmelding.

Legg til ekstern kalender…