Arnold Dreyblatt (US) og Streifenjunko med Keith Rowe (UK) og Kjell Bjørgeengen

Arnold Dreyblatt Ensemble

Arnold Dreyblatt er billedkunster og komponist fra New York, men han har vært bosatt i Berlin de siste 25 årene. I Norge er han mest kjent som kunsteren bak verket Innocent Questions som smykker Holocaustsenteret på Villa Grande. Dreyblatt har studert mediekunst, komposisjon og etnomusikk med lærere som La Monte Young, Nam June Paik, Alvin Lucier, Pauline Olivieros, Woody & Steina Vasulka, Morton Feldman og John Cage. Han tilhører den andre generasjonen minimalister fra downtown New York, og har utviklet en unik tilnærming til musikk som inkluderer hjemmebygde instrumenter og et eget system for stemming. Musikken til Dreyblatt er rytmisk, uimotståelig groovy og energisk, med nøyaktige repetisjoner og rike overtoner. I tillegg til verket “Nodal Excitation” (1979) vil ensemblet fremføre helt ny musikk, skrevet spesielt for anledningen. Dette er første gang Dreyblatts musikk presenteres i Norge!

Arnold Dreyblatt – kontrabass, komponist

Jörg Hiller – trommer, gitar

Robin Hayward – tuba

Joachim Schütz – gitar, elektronikk

www.dreyblatt.com

www.myspace.com/arnolddreyblatt

Streifenjunko med Keith Rowe

Den norske duoen Streifenjunko har invitert den engelske gitaristen Keith Rowe, kjent fra blant annet det legendariske bandet AMM, og den anerkjente norske videokunstneren Kjell Bjørgeengen til et samarbeidsprosjekt, og vi kan vente oss et spennende møte mellom fire improvisatører med forskjellig bakgrunn og erfaring.
Keith Rowe har i over 40 år vært en ledende europeisk avant-garde gitarist og er ofte sett på som gudfaren av elektro- akustisk improvisasjon. Rowe startet karrieren som jazz-gitarist og spilte bla med Mike Westbrook Orchestra før han ble med å starte de toneangivende gruppene AMM i 1965 og M.I.M.E.O. i 1997.
Kjell Bjørgeengen er kjent som en av pionerene innen videokunst i Norge og en av få norske kunstnere som har jobbet tett med musikere gjennom hele karrieren – fra Svein Finnerud Trio, Jon Balke, Evan Parker Electro Acoustic Ensemble til Joëlle Léandre.
Streifenjunko med musikerne Eivind Lønning (trompet) og Espen Reinertsen (saksofon) er en sjangeroverskridende improvisasjons-duo som har funnet sin egen klangverden i skogen av nordisk impromusikk, og de har nylig satt seg selv på kartet med debutplaten “No Longer Burning” utgitt på selskapet Sofa. De er også kjent fra samarbeid med musikere som Tetuzi Akiyama, Toshi Nakamura, Christian Wallumrød og Sidsel Endresen.

Keith Rowe

Streifenjunko

Legg til ekstern kalender…