Equus

Equus ble skrevet av Peter Shaffer i 1973. Stykket ble en sensasjon da det hadde premiere i London kort tid etter, og har siden erobret hele verden, samt mottatt en rekke priser. Forestillingen spilles i dag blant annet for fulle hus i New York med Daniel Radcliff, kjent fra Harry Potter, i hovedrollen.

Shaffer ble inspirert til å skrive Equus da han hørte om en forbrytelse begått av en 17 år gammel gutt som blindet seks hester i en liten by nær London. Uten å kjenne til detaljer har Shaffer oppdiktet sin fortelling om hva som kunne ha forårsaket hendelsen.

I Equus møter vi den tilsynelatende normale 17 åringen Alan Strang (Isak Holmen Sørensen). Han bor hos sine foreldre, jobber i en elektrisk forretning, og i helgene hjelper han til i en stall. I løpet av sin oppvekst utvikles en uvanlig fascinasjon av hester som grenser mot en seksuell tilbedelse.
En natt går han til angrep på seks hester og blinder dem. Hvorfor?

Han blir sendt til behandling hos psykiater Marie Dyshart (Mathilde Jakobsen Skarpsno). Hun forsøker å finne ut av mysteriet Alan Strang, men i takt med de spennende avsløringene om hva som ledet mot forbrytelsen, havner hun i konflikt mellom sine personlige verdier, samfunnets normer og hennes funksjon som psykiater. Det er et nervepirrende skuespill om to personer som begge opplever en voldsom livskrise. Hva blir utgangen for dem begge?

Vi gleder oss til å vise deg resultatet av en lang og hard prosess! Vi har brukt sene kvelder, helger og ferie på dette fantastiske stykket, og håper derfor at du tar turen opp med alle dine venner!

Regi: Johannes Dahl
Scenografi: Elias Holmen Sørensen
Kostymer: Camilla Simonsen
Musikk: Hans Frønes, Jon Bjørnar Sandve
Teknikk: Krystian Myska

I rollene:
Mathilde Joakobsen Skarpsno, Isak Holmen Sørensen, Mika Nilsen, Johanna Brym Ryg, Sunniva Naomi Ulstrup, David Flikkeid, Ask Von Krogh, Tord Brudevoll, Vilde Emilie Højfeldt

Vi spiller:
07.05: kl 1900
08.05: kl 1900
09.05: kl 1800
10.05: kl 1800

BILLETTER
Bestilles på tlf: 47178244 eller send mail til [email protected]. kr hundre.

Legg til ekstern kalender…