Oslo Jazzfestival presenterer Ensemble Denada med Peter Baden og Frøy Aagre

Ensemble Denada spilte sin første konsert under navnet Norske Store på Storbandfestivalen i Sandvika i 2000. Ideen bak ensemblet var å stimulere norske komponister til å skrive for store besetninger. Ensemble Denada har etablert sitt særpreg rundt Helge Sundes musikk, og det er hans innovative komposisjoner som har sendt ensemblet ut på de europeiske jazzscenene. Men ambisjonen om å være et orkester for jazzkomponister er ikke lagt på hylla.

Bortsett fra en folketone og et stjålet tema av Camille Saint-Saëns, er det pr. i dag kun Marilyn Mazur som har egen musikk i mappen hos Ensemble Denada, men under Oslo Jazzfestival 2009 vil Mazurs noteark få selskap av signaturen til Frøy Aagre som er invitert til å bidra med ny musikk. Aagre har skrevet et tema som tar utgangspunkt i fabrikklyder, og nå skal ideene utvikles til et storbandformat i samspill med Helge Sunde og musikerne.

Saksofonist Frøy Aagre har den siste tiden blitt lagt merke til internasjonalt og fikk strålende kritikk for sitt samarbeid med Kenny Wheeler på fjorårets London Jazz Festival. I januar var hun som eneste norske jazzartist, invitert til Midem i Cannes.

Denne kvelden møter vi også Peter Baden i dobbeltrollen som perkusjonist og elektronikamann. Baden har jobbet mye med ideer rundt bruk av live elektronikk i orkestersammenheng, og på Oslo Jazzfestival får vi det første møtet mellom Badens laptop og Helge Sundes musikk.

Besetning: Helge Sunde (leder/trombone), Peter Baden (perkusjon/elektronikk), Atle Nymo, Frode Nymo, Børge-Are Halvorsen, Nils Jansen (saksofoner), Frank Brodahl, Marius Haltli, Anders Eriksson (trompet), Even Kruse Skatrud, Erik Johannessen (trombone), Olga Konkova (piano), Jens Thoresen (gitar), Per Mathisen (bass), Håkon Mjåset Johansen (trommer)

Se www.ensembledenada.no, www.myspace.com/ensembledenada og
www.ostnorskjazzsenter.no for mer informasjon.

Legg til ekstern kalender…