SLIPPFEST: bøygen lanserer #2/09: AKTIVISME med noko Attåt

bøygen i samarbeid med Forlaget Attåt inviterer deg og alle venna dine til en løst strukturert kveld med mjusik, kunst & litteratur. I tillegg til at vårt smekre og innholdsrike aktivismenummer skal feires med brask og bram, byr Paal Bjelke Andersen på en mystisk minilansering. Siv Sperati stryker, synger, klemmer, og klimprer og Gard Andreas Frantzsen & Jeanett Goodwin stiller med lydinstallasjon. OG…hva mer? Mye mer, vel! Følg med på programoppdateringer.

Med bøygen #02/9 vil vi nærme oss det politiske, men på en annen måte enn det man kanskje først tenker på når ordene litteratur og politikk settes sammen. Det er en av årsakene til at vi har valgt AKTIVISME, eller AKTIV ISME som tema, og ikke “politisk litteratur”. Vi ønsker et fokus på handling, både i, gjennom og med litteratur og kunst, og i og med formidlingen og resepsjonen av litteratur og kunst.

Bidragene i dette nummeret av bøygen både synliggjør og diskuterer ulike mulige måter å være politisk eller aktivistisk i kunst- og litteraturfeltet, og hvordan politikk og litteratur/litteraturvitenskap kan inngå i et gjensidig påvirkningsforhold. Flere av bidragene har selv en politisk agenda, og det er en agenda som ikke kan skilles fra gjerningen (om det er i egenskap av å være litteraturviter, redaktør, forfatter, etc.). I bøygen #2/09 er det politiske selvsagt.

I bøygen #2/09 kan du lese tekster av Paolo Virno, Lilian Munk Rösing, Leif Høghaug, Morten Koefoed, Audun Lindholm & Susanne Christensen, Annelie Bränström Öhman, Tina Åmodt, Hanna Hallgren, Staceyann Chin, Gard Andreas Frantzsen, og mange fler!

Vil du være med så heng på!

Legg til ekstern kalender…