Gratis konsert med kammerkoret Schola Cantorum

10. september reiser Schola Cantorum til Helsinki for å delta i den 3. internasjonale Harald Andersén konkurranse for kammerkor. Konkurransen skiller seg fra andre korkonkurranser ved at også profesjonelle kor og sangere får delta, og i juryen sitter noen av Europas fremste dirigenter, som Tõnu Kaljuste (Estland), Kaspars Putniņš (Latvia) og Mats Nilsson (Sverige).

Schola finpusser konkurranseformen og inviterer til gratis konsert i Metodistkirken på Grünerløkka søndag 6. september kl. 19.00. Repertoaret består av verker av Kokkonen, Lauridsen, Martin, Nystedt, Nørgaard, Penderecki og Poulenc. Dirigent: Tone Bianca Dahl

[Bilde]

Schola Cantorum er blant landets ledende kammerkor. Koret er tilknyttet Institutt for Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, og rekrutterer sine sangere først og fremst herfra og fra Norges Musikkhøgskole. Repertoaret består av en blanding av samtids- og eldre kormusikk og folkemusikk, og koret har de siste årene satset sterkt på bestillingsverk fra yngre, nordiske komponister. Schola Cantorum har i de siste årene deltatt og vunnet førstepriser i flere prestisjetunge, internasjonale korkonkurranser, blant annet i Tolosa, Spania i 2005 og i EBU’s ”Let the Peoples Sing” i Tyskland i 2007. Høsten 2009 gir koret ut platen ”Audiens” på plateselskapet 2L.

Legg til ekstern kalender…