Audiatur-oppvarming

Bli kjent med John Giorno – som besøkte Bergen sammen med William Burroughs i 1983. Oppdag franske Claude Royet-Journoud som i høst blir å lese på norsk i Jørn H. Sværens oversettelse. Les Jan Erik Vold og Torgeir Schjerven med nye øyne. Bli med inn i Jenny Hvals poetisk-musikalske univers. Finn ut hva som foregår i den franske samtidspoesien og hva russiske poeter er opptatt av for tiden. Hvordan arbeider konseptuelle forfattere? Hva har opplesningen å si for vår forståelse av teksten?


I samarbeid med Audiatur – Festival for ny poesi arrangerer Bergen Offentlige Bibliotek en miniserie om samtidspoesien i høst. I løpet av fem kvelder kan du bli nærmere kjent med noen av poetene som kommer til festivalen på Bergen Kunsthall i Bergen 5.-8. november.

Opplegget vil bestå i å lese og diskutere tekster, se filmklipp og høre lydopptak. Ingen forkunnskaper er påkrevd, men litteraturinteresse og nysgjerrighet er en fordel. Sigurd Tenningen, Susanne Christensen og Audun Lindholm, som alle tre er med i arrangørgruppa for Audiatur og ellers er aktive i Bergens litteraturmiljø, stiller som kunnskapsveiledere og samtalepartnere.

Audiatur-oppvarmingen er gratis og foregår fem tirsdager fra 15. september til 20. oktober, med unntak av 6. oktober (da vi viker plassen for denne tidsskriftdebatten). Alle som deltar minst tre ganger får gratis festivalpass og festivalkatalog.

Program (kortversjon):

  • 15. september: Om Audiatur,“den vanskelige samtidspoesien”, Jan Erik Vold og konkret poesi
  • 22. september: Om fransk samtidspoesi, bl.a. med rykende ferske oppdateringer fra Frankrike-farer Sigurd Tenningen.
  • 29. september: Queere og performative trekk ved samtidspoesien. Om bl.a. Jenny Hval, Kristin Berget, Caroline Bergval m.fl. Ved Susanne Christensen.
  • 13. oktober: Konseptuell poesi. Russisk samtidspoesi.
  • 20. oktober: Lyden av poesien. Lydpoesi, opplesningsformer, musikken og poesien.

Bli med! Meld deg på! Nå! Til: cathrine@bergen.folkebibl.no

Velkommen!

NB: Har du lyst til å bli frivillig medarbeider for Audiatur-festivalen? Bli gjerne med på Audiatur-oppvarmingen også! Bedre oppladning finnes ei. Ta kontakt med cathrine@audiatur.no

Audiatur – Festival for ny poesiAudiatur – Festival for ny poesi går av stabelen for fjerde gang 5.–8. november 2009. I år er det 18 deltakende poeter: Ni er blitt invitert av festivalen, og disse ni ble så bedt om å invitere en poet/deltaker hver. Festivalen vil bestå av opplesninger, panelsamtaler, en utstilling og lydarbeider.

Til festivalen vil det bli utgitt en fyldig katalog som presenterer deltakerne og hovedlinjene i programmet.

Deltakerne:
Joël Baqué (F), Kristin Berget (N), Nicole Brossard (CDN), Marie-louise Chapelle (F), Arkadii Dragomosjtsjenko (RUS), Helena Eriksson (S), Robert Fitterman (USA), John Giorno (USA), Karl Holmqvist (S), Jenny Hval (N), Mara Lee (S), Claude Royet-Journoud (F), Torgeir Schjerven (N), Aleksandr Skidan (RUS), Gwenaëlle Stubbe (BEL), Anja Utler (D), Jan Erik Vold (N) og Steven Zultanski (USA).

Legg til ekstern kalender…