’PALESTINIAN EMBASSY’

[Bilde] Goksøyr & Martens viser forestillingen PALESTINIAN EMBASSY på Kontraskjæret ved Akershus festning/Rådhusplassen i Oslo i perioden 19.-22. september kl. 17.00. Forestillingen vil ha form av en ambassadeåpning.

Ambassaden er en luftballong som skal fly over Oslo, og norske og palestinske politikere og akademikere vil inviteres ombord for å diskutere det palestinske folkets demokratiske og diplomatiske muligheter.

- Vi er stolte av å ha med de profilerte palestinske politikerne Mustafa Barghouti, Ahmad Tibi og Hanin Shakrah. Samtidig er vi spente på om de sentrale norske politikerne som er blitt invitert til å møte dem vil kjenne sin besøkelsestid, sier kunstnerne Goksøyr og Martens.

Samtlige diskusjoner vil ledes av Stein Tønnesson, og direktesendes til bakken for på den måten å være tilgjengelige både for publikum og media. I tillegg vil hver enkelt flytur også ha en eksklusiv plass for en tv-fotograf.

Luftballongen er utformet i det palestinske flaggets farger, og har påskriften PALESTINSK AMBASSADE på engelsk og arabisk.

Prosjektet er produsert av Kunst i offentlige rom – KORO, og støttet av Fritt Ord.

Den internasjonalt kjente kunstnerduoen Goksøyr & Martens er et performance-prosjekt som ble etablert i 1997 avToril Goksøyr (f. 1970) og Camilla Martens (f. 1969). Begge avsluttet sin billedkunstutdanning ved Statens Kunstakademi i Oslo i 2001.

Prosjektene til Goksøyr & Martens beveger seg mellom kunst, performance og teater. Aktuelle og politiske problemstillinger iscenesettes, og representanter for tematikken inviteres inn som deltakere. Det offentlige rom blir på denne måten råmaterialet for et kunstnerisk uttrykk som befinner seg i grenselandet mellom det dokumentariske og det teatrale.

Goksøyr & Martens høstet gode kritikker for sin forrige forestilling ”Salong” på Nationaltheatret i januar i år, og er for tiden aktuelle i utstillingen ”Kunsten å falle– Fotografier av norsk performance og prosesskunst 1966-2009” på Preus Museum i Horten.

Legg til ekstern kalender…