Sangen om Kim Il-sung

Synet av massemønstringer med uniformer og marsjering kan gi frysninger nedover ryggen på de fleste. Men hva om du er dypt uenig i det som synges og marsjeres for? Hvordan kan du da bli hørt?

Sangen om Kim Il-sungs rikeI kveld møter du tidligere fange i Nord-Korea, Kim Hyok, som også er portrettert i filmen Yodok Stories, og Bjarte Mørner Tveit som har vært involvert i produksjonen av denne filmen. De stiller i Studentersamfunnet for å snakke om et totalitært regime de har opplevd både fra innsiden og utsiden og for å snakke om sine erfaringer, og hvordan det er å jobbe med et av de vanskeligste temaene i verden.

I forkant av foredraget vises Paraden.

Kim Il-sung inviterte regissør Andrzej Fidyk til å filme Nord-Koreas 40-års jubileum i 1988. Resultatet ble Paraden, som kom ut i 1989. Filmen er laget med Kim Il-sungs velsignelse, men resultatet ble alt annet enn det regimet forventet seg. Med filmatisk vidd viser Fidyk regimets lyter, akkompagnert av tekstutdrag fra regimets offisielle fremstilling av seg selv. Dette er et vakkert, inngående, komisk og dypt urovekkende portrett av Nord-Korea.

Innledere:

Kim Hyok- Flyktet nord-koreaner, tidligere fange i leir 12

Bjarte Mørner Tveit- Piraya Film AS

Legg til ekstern kalender…