Ronny Wærnes (Bodø) m/Kjetil Hanssen (Oslo)

Ronny Wærnes (bildet er tatt av Richard Fontenoy)

Ronny Wærnes fra Bodø har gjort seg bemerket med uforutsigbar lyd ut over landets grenser mer enn en gang. Ikke bare som soloartist, men som kollaboratør med blant andre walisiske Ectogram, krautrockerne Faust, cokney lydkunstner The Grand Erector og poeten Zöe Skoulding, samt en rekke norske musikere som feks Camilla Barrat-Due og Rolf Lennart Stensø. Varierer likegjerne mellom å opptre som lydkunstner i Bodø Kulturhus i samspill med Bodø Sinfonietta eller med sitt effektbaserte oppsett i en kjeller i London. Sjefen for nord-norges eneste rendyrkede avantgarde festival, bruker elektronisk genererte impulser med grenseløse utfall satt i systematisk improvisasjon.

Kjetil Hanssen (bildet er tatt av Tore Stemland)

Kjetil Hanssen er en Oslogutt som har de siste 5 åra blitt kjent som den hyperproduktive Torstein Wjiik og mannen bak Ambolthue Records. I tillegg til dette har han også en rekke andre sideprosjekter både på label- og artistsida. Han har en stor kjærlighet til kassettformatet og han driver også norges eneste støyprogram på radio, nemlig Når Det Rykker I Støyfoten på Radio Nova. Han har spilt på Nødutgang festivalen i Bodø, Øyafestivalen i Oslo, vært på Europaturné sammen med Swamps Up Nostrils, Audun Eriksen og polske Animal Machine i 2008 hvor de avslutta den 30 dager lange MEM festivalen, bare for å nevne noe. Kjetil er også fast medlem av Lydhode, Origami Satanika, The Wjiik Animal Project og Cadmium Wjiik. Det er heller ingen ting som tilsier at han planlegger å gi seg enda.


Dette blir første gang disse to spiller sammen, og de vet sikkert like lite som publikum om hva som kommer til å skje. Det eneste som er sikkert er at det blir lyd, og artistene lover å gjøre det de kan for tipp topp stemning. Det blir 2 korte solosett i tillegg til en samspilling mellom de to.

Legg til ekstern kalender…