Laivfabrikken VI : Oasen

[Bilde]

En laiv inspirert av “1001 natt”: vi er i telt, ved en oase i ørkenen, hvor langveisfarende slapper av med å drikke te og røke vannpipe, se på magedans og kjøpslå om kameler.

Oasen
(En laiv sterkt inspirert av laiven “Føniks Oase”, av Aina Sogn, Marit K Amundsen og Joacim Karlsen)

Vi er i et midt i den arabiske ørken. Ikke virkelighetens arabiske middelalder, men det mytiske Arabia – slik det framstår i “1001 Natt”. Et Arabia hvor djinner lurer i ørkensanden og gjemmer seg i gamle lamper, for å gi den som pusser lampen tre – og bare tre – ønsker. Et Arabia hvor Harun Al-Rasjid er Kalif i et aldri-sovende Baghdad, og går ut nattestid forkledt som en tigger.

Ved en oase i ørkenen, hvor kameler og deres førere kan slukke tørsten, ligger Hakims karavanesaray (vertshus), et stort beduintelt. Her handles det i kameler over en lav snabelsko, mens pirrende magedanserinner opptrer i røkteppet fra vannpiper. Hakim har to særegenheter – han deler gjerne ut et visdomsord, skrevet på en liten lapp, sammen med teen han serverer. Og han har en lampe, som noen sier er magisk, og hvis du skriver ditt ønske på en lapp som legges i lampen – kan det være det går i oppfyllelese.

Praktisk info

Tid: Lørdag 14. November, kl. 13:00-21:00 (inkludert forberedelser og debrief).

Sted: Laiven spilles i et beduintelt hjemme hos Ine Rosland, Christian Schous vei 18 på Lofthus i Oslo (buss 25, 32 og 33 til Lofthusbommen). Ingen ringeklokke – ring Ine på telefon 41 333 752 ved ankomst, eller hvis du lurer på noe.

Roller: Roller blir til på stedet, ta gjerne med deg en rolleide. Karavanefører? Kamelgutt? Magedanserinne? En av kalifens fire hustruer, forkledt som en alminnelig tigger?

Kostyme: Mytisk liksomarabisk. Tenk: laken og palestinaskjerf. Det er en fordel om du har eget kostyme – hvis ikke, kan du låne. Vil du ha noe litt mer forseggjort, uten å sy? Se Hvorfor sy når du kan surre

Nedre aldsersgrense: 14 år.

Pris: 100 kr i døra. Inkl. te og fingermat.

Maks. antall plasser: 20.

Te – ikke alkohol. Det blir innendørs røyking av vannpipetobakk, men ikke sigaretter o.l.

Arrangører: Ine Rosland, Eirik Fatland, Laivfabrikken.

Påmelding: Fyll ut vårt superenkle påmeldingsskjema for å holde av plass. Si fra til Ine (41 333 752, [email protected]) hvis du vil melde deg av, eller lurer på noe.

Legg til ekstern kalender…