Forestillingen "Krig!" med Tromsø kammerorkester

Tromsø kammerorkester
Leder: Kolbjørn Holthe, fiolin
Fotografier av Harald Henden (foto)
Kunstmaler: Siren Kathrine Waarøe

Dmitrij Sjostakovitsj: Kammersymfoni, etter op 110a arr. av Rudolf Barshay
Richard Strauss: Metamorfoser
-
Fredag 27. november kl 19.30 gjester Tromsø kammerorkester konsertserien Bylyder på Musikkhøgskolen. Musikk av Dmitrij Sjostakovitsj og Richard Strauss står på programmet, visuelt iscenesatt med fotografier av Harald Henden og Stian Lysberg Solum og med performancekunstner Siren Kathrine Waarøe.

Kolbjørn Holthe har utviklet forestillingen med regissør Ketil Høegh fra Hålogaland teater og den prisbelønte utenriksfotografen Harald Henden fra VG. De sterke fotografiene veves sammen med Sjostakovitsj’ kammersymfoni, og Strauss’ musikk visualiseres i maleri som utføres av Siren Kathrine Waarøe.

– I vår medieverden mangler de politiske og økonomiske aspektene ved krig sjelden fokus. Forestilling utspiller seg derfor på et emosjonelt og individuelt plan, sier fiolinisten Kolbjørn Holthe som er kunstnerisk ansvarlig for orkestret.

Som del av forestillingen vil fotografier av angrepet på Serena hotell i Kabul i 2008 bli vist, noen av dem er tidligere upubliserte. Bildene fra terrorangrepet, der journalist Carsten Thomassen ble drept, viser oss tragedien på nært hold – som en gjenklang her hjemme av Harald Hendens fotografier fra verdens konfliktområder. Slik vil forestillingen Krig! berøre oss på et eksistensielt og emosjonelt plan.

- Gjennom å vise krigspåvirket kunst ønsker vi å hedre ofre og etterlatte etter slike konflikter; det er deres egen sjel og kreativitet, deres eget håp, som har gjort at de bidrar til en fremtid, tross alt vondt som er hendt dem, sier Kolbjørn Holthe og Ketil Høegh

Fredag 27. november kl 19.30
BYLYDER på Norges musikkhøgskole, Lindemansalen

Tromsø kammerorkester
Musikalsk leder: Kolbjørn Holthe, fiolin
Regi: Ketil Høegh
Musikalsk leder: Kolbjørn Holthe
Fotografi av Harald Henden og Stian Lysberg Solum
Performancekunstner: Siren Kathrine Waarøe

Legg til ekstern kalender…