JULEORATORIET

[Bilde]

J.S. Bachs Juleoratorium fremført av barokkmusikere- og sangere i det internasjonale toppsjiktet.

Barokksolistene (Oslo) og I Fagiolini (London) under ledelse av Bjarte Eike i Ris kirke, 22. desember kl 18.00 og 21.00

Det anerkjente og kritikerroste ensemblet Barokksolistene har i år valgt å feire julen med et av musikkhistoriens mest elskede verk, J.S. Bachs Juleoratorium. Et svært vellykket samarbeid med et av Englands beste vokalensembler, I Fagiolini, har resultert i flere konsertproduksjoner, blant annet ved internasjonale festivaler som BBC Proms og Festspillene i Bergen, samt utgivelsen av den kritikerroste CD-en “Sweet Torment”. Som avslutning på en felles England- og Norgesturné, som begynner med to konserter 18. og 19. desember ved det ettertraktede King’s Place i London, har Barokksolistene invitert I Fagiolini med til Oslo og Ris kirke. Ensemblene holder to konserter tirsdag 22. desember, kl 18.00 og kl 21.00.

Om Barokksolistene:
Barokksolistene har i løpet av de siste årene begeistret publikum i både Norge og utlandet med sine kreative konsertprogrammer og sin lekende, virtuose spillestil, som ikke er redd for å bryte grenser. Denne høsten har de demonstrert nettopp dette med to vellykkede konserter ved Nordwind Festival i Berlin, og konseptet “Welcome to all the pleasures” – en dobbelt feiring av Henry Purcell som kirkemusiker og uformell pubmusiker. Sistnevnte prosjekt høstet særdeles fine anmeldelser i Oslo og Nord-Norge. Ensemblets stifter og kunstneriske leder Bjarte Eike håndplukker de fineste barokkmusikere fra inn- og utland, slik at ensemblet alltid er tilpasset repertoar og anledning, det være seg folkemusikk fra et engelsk Alehouse, dramatisk musikk fra operaen eller gloriøs kirkemusikk.

Om I Fagiolini:
I Fagiolini er en kritikerrost og spennende vokalgruppe som har høstet betydelig internasjonal anerkjennelse, spesielt for sin utfordrende tilnærming til renessanse- og tidlig-barokk-repertoaret. Deres arbeid med Monteverdis madrigaler har resultert i en rekke CD- og konsertproduksjoner, samt filmen “The Full Monteverdi”, som har blitt vist i kinosaler over hele verden.

De to ensemblenes særlige begeistring for og innsikt i barokkmusikk vil by på en ekstra spennende versjon av Bachs udødelige verk. Krydrede klanger fra de historiske instrumentene sammen med den lille solistiske vokalgruppen resulterer i en oppførelse hvor det er plass til et vell av detaljer, og en fleksibilitet og virtuositet som man ellers ikke opplever med store kor og orkestre.

Fremførelsen i Ris kirke vil bli særlig inspirert av Bachs første fremførelse av verket, både i tilgangen til stoffet, men også i størrelsen på ensemblet. Da verket ble fremført første gang i Leipzig julen 1733/34, var det et lite instrument- og vokalensemble som fremførte oratoriets 6 deler fra første juledag til søndag etter nyttår. Slik fikk kirkegjengerne i Leipzig oppleve julehistorien fortalt som en musikalsk fortelling gjennom alle julens høymesser. I Ris kirke 22. desember får publikum oppleve verkets 3 første kantater, som omhandler selve juleevangeliet.

Konsertene arrangeres med støtte fra Norsk kulturråd og Utenriksdepartementet.

Legg til ekstern kalender…