Søndagsåpen Villa Stenersen

[Bilde]


Statsministeren har flyttet inn i ny statsministerbolig. Legg søndagsturen til Vinderen, og opplev den gamle.

Villa Stenersen ble tegnet av arkitekt Arne Korsmo (1900-1968) på oppdrag fra den fargerike kunstsamleren og finansmannen Rolf E. Stenersen (1899-1978), og stod ferdig på Vinderen i 1938. Huset regnes som et av de mest sentrale bygningene innen norsk funksjonalisme, og er også et av Arne Korsmos mest kjente arbeider. Villa Stenersen er i dag den eneste funksjonalistiske eneboligen som er åpen for publikum.

Vi viser frem villaen som Rolf Stenersen donerte til staten i 1974 som statsministerbolig, men som bare har vært bebodd av én statsminister, Oddvar Norli. Siden har ikke villaen vært brukt til dette formålet. Har Korsmos internasjonalt påvirkede funksjonalistiske formspråk vært for lite folkelig for Norges ministre?

Villaen er i dag er et inspirerende møtested for arkitektur, design og kultur, og administreres av Norsk Form.

Velkommen til publikumsåpen Villa Stenersen søndag 5. desember kl 13.00-15.00, med omvisninger kl 13 og 14. Det blir anledning til å se fotografier av husets opprinnelige interiører, originale Korsmo-tegnede møbler, samt en utstilling om Arne Korsmo og den funksjonalistiske villa.

Spørsmål? Kontakt prosjektleder Christine Piro Volan tlf 488 98 689 eller [email protected]

Legg til ekstern kalender…