Urpremiere - Sangen om Den Røde Rubin

Fritt etter Agnar Mykle

Sangen om den røde rubin er blitt omtalt som en av de store norske etterkrigsromanene, og Agnar Mykle som en av våre mest betydelige forfattere. Nå blir boken teater.
I hovedrollene møter du Line Verndal, Mattis Herman Nyquist og Bjørn Skagestad. Med musikk av Anne Grete Preus og Kjetil Bjerkestrand og koreografi av Ingun Bjørnsgaard kan dette bli en av vårens store teaterbegivenheter.

Vi følger Ask Burlefot gjennom nederlag og triumfer – en famlende ung mann som tar for seg av livets gleder på vei til å bli voksen.

Sangen om den røde rubin og den medieomsuste rettsaken som fulgte utgjør et eget kapittel i norsk etterkrigshistorie. Boken ble forbudt, men ble lest i smug over hele Norge. Mykle har fått kult-status, ikke minst fordi bøkene hans stadig evner å begeistre unge og nye lesere.

- Når man skal dramatisere en roman for teater handler det om å ikke gi folk historien på den måten de har lest den i boka. Men om å fortolke, velge bort og legge til, sier regissør Morten Borgersen som har dramatisert Mykles roman for Riksteatret.

Med: Mattis Herman Nyquist, Line Verndal, Bjørn Skagestad, Yngve Berven, Mari Baade, Julia Schacht og Ida Cecilie Klem.

Regi og dramatisering: Morten Borgersen. Koreografi: Ingun Bjørnsgaard. Scenografi: Olav Myrtvedt. Musikk: Anne Grete Preus og Kjetil Bjerkestrand. Kostymedesign: Ingrid Nylander. Lysdesign: Chrisander Brun. Lyddesign: Lars Årdal. Maskedesign: Helge Bjørnå. Dramaturg: Tine Thomassen.

Forestillingen varer ca 2t 20 min. Inkludert pause. (Det røykes under forestillingen)

Legg til ekstern kalender…