Faglig Vorspiel -Scenespråket

Faglig Vorspiel er et gratis åpent arrangement der scenekunstnere kan møtes og få innspill på aktuelle tema. For vårens program, se www.skuespillersenter.no.

Mandag 8. februar: Scenespråket
Er det viktig for deg å snakke din egen dialekt på scenen? Hvor mange dialekter kan det snakkes i en familie uten at det er forvirrende for publikum?
Skuespiller Maria Bock har invitert Ola Bø, dramaturg ved Det Norske Teatret, til å holde åpningsinnlegg og den språkengasjerte skuespilleren Morten Røhrt til å delta i paneldebatt

Skal scenespråket følge tiden? Skal det reflektere dagens samfunn? Skal det oppdra? Kan det å tilegne oss et språk vi ikke vanligvis bruker løfte skuespillerprestasjonene? Er det nok fokus på språk under prøvetid? Når vi bruker et språk den gjengse publikummer ikke nødvendigvis kjenner seg igjen i, for eksempel nynorsk, skaper det en unødvendig distanse til publikum?

Har du noe du ønsker å få sagt om dette temaet, eller liker du å høre folk prate om ting som betyr noe for dem? Liker du folk? Lyst til å være mørk og mystisk i et hjørne? Lyst på en peanøtt eller to? Eller kanskje et glass med ukjent innhold?
Kom på Faglig Vorspiel!

Faglig Vorspiel arrangeres en mandag i måneden, og er et samarbeid mellom Norsk Skuespillersenter og Norsk Skuespillerforbunds Frilanskrets Østlandet.

Programmet for de enkelte mandagene vil variere, og det vil komme mange aktører fra bransjen innom for å bidra til arrangementet. Tanken er at dette også kan være et møtested der man kan gå videre etter arrangementet og fortsette samtalene, og derav navnet vorspiel, dog et faglig sådan.

Legg til ekstern kalender…