Biblioludium presenterer: Erlend Nødtvedt

Erlend Nøtvedt – Borealis’ favorittforfatter og huspoet – forteller: “I 1301 ble en kvinne brent på bålet på Nordnes. Hun ble henrettet for å ha utgitt seg for å være prinsesse Margreta av Norge og Skottland, som man antok hadde vært død siden 1290. En stor del av folket og geistligheten trodde at denne kvinnen faktisk var prinsessen. Den falske Margareta hadde vært død i mer enn 60 år da det ble reist en kirke til hennes ære på retterstedet. Denne kirken hadde garantert ikke et orgel. Dette orgelet har fått en tekst.”

Erlend O. Nødtvedt (f. 1984)er redaksjonsmedlem i Vagant og har tidligere gått på Skrivekunstakademiet i Bergen. I fjor skrev og talte han om Sigbjørn Apelands orgeltårn. Et høydepunkt for mange. Nødtvedts poesi er preget av et markert grep om spåkets lydlige sider, et vidt, men lokalt, assosiasjonsfelt og en sans for dramatisk fremførelse. Han debuterte på den nasjonale scene i 2008 med det episke langdiktet Harudes, utgitt på Aschehoug. Der går Vestlandet under i et ras av stein og regn. Oddsspillere kan vente seg mye pust, bibelske tankerekker og fokus på Sunnhordland.

Biblioludium er Borealisfestivalen sitt litterære hovedalibi. Festivalen har invitert fire av landets kuleste forfattere, som hver og en får en halvtime til disposisjon. De fremfører en tekst – skrevet for anledningen – og utsetter seg selv for publikums vrede/bifall i en diskusjonsrunde deretter. Kan ikke slå feil. Har heller aldri gjort det.

Legg til ekstern kalender…