Fordøm Israels etniske rensning av Øst-Jerusalem

Israel handler – verden ser på. Det er på tide å handle.

“Fredsprossessen” i Palestina har i lengre tid vært tømt for innhold mens den israelske staten under ledelse av Benyamin Netanyahu heiet fram av den ortodokse koloniseringsbølgen flytter “facts on the ground”. Etter krigen i 2009 og den etterfølgende isolasjonen av Gaza står nå utbyggingen av de israelske koloniene på Vestbredden for tur. Samtidig fortsetter utkasting av palestinske familier fra sine boliger i Jerusalem der de har bodd i generasjoner.

Palestinerne har et håpløst utgangspunkt for forhandlinger der motparten ikke engang trenger å late som de tar ansvar for sine overgrep. Til og med USA settes i forlegenhet av et maktarrogant israelsk lederskap.
I denne situasjonen er det viktig at verden ikke ser på passivt, men viser at slike handlinger ikke kan aksepteres. Konkret betyr det at den norske regjeringa umiddelbart må trekke ut Oljefondets investeringer i israelske firmaer som er delaktige i den folkerettsstridige okkupasjonen.

Palestinakomiteen i Oslo oppfordrer alle politiske partier, organisasjoner og enkeltpersoner til å støtte opp om demonstrasjon foran Stortinget torsdag 25. mars kl. 1800 under parolene:

Avskaff de ulovlige bosettingene!
Fordøm Israels etniske rensning av Øst-Jerusalem!
Opphev blokaden av Gaza!
Oljefondet ut av Israel nå!

Tilslutning sendes til [email protected]

Legg til ekstern kalender…