OAF kveldsforelesning: Byen blir til mens du går Foto: Are Carlsen Kommentarer: Jan Carlsen

OAF inviterer til billedkåseri; Byen blir til mens du går – New York på Intuisjon v/Jan & Are Carlsen

Opplev denne personlige fotoreportasje fra en serie søkende byvandringer på Manhattan og i Brooklyn, fortalt i et nærgående og mangfoldig bildespråk. Arkitektur og byliv smelter sammen i et overraskende portrett av en uutgrunnelig metropol.

Fotografen Are Carlsen og arkitekturskribenten Jan Carlsen besøkte New York sammen i 2006, 2008 og 2009, men er fortsatt på jakt etter stedets sjel. Kanskje kom de i nærheten av et svar under det siste oppholdet, da de gjorde en forbløffende oppdagelse under ferden gatelangs gjennom The Big Apple.
Gåten de vil dele med oss handler om sammenhengen mellom New Yorks historie og byens selvbilde i dag. Hvem er Den Fremmede som de leter etter, og finner spor av i livet mellom husene, uten helt å kunne sette navn på mysteriet?
Et stikkord kan være landskapets endringer fra New Amsterdam-epoken på 1600-tallet, via utbyggingen basert på rutenettplanen anno 1811, fram til vårt tids NYC-urbania. Lar byens dramatiske saga seg lese i de flimrende øyeblikksbildene man møter ved å gå til fots i strøk som ligger utenfor turismens allfarvei?
Alle har et søskenbarn på Gjøvik, og alle har et forhold til New York City. Enten du har vært der eller ikke, så vil du bli engasjert – og kanskje provosert – av denne fabulerende beretning om en av verdens mest omtalte storbyer.

Fotnote: *Intuisjon; Umiddelbar forståelse eller fornemmelse av en sak eller situasjon, i motsetning til analytisk, resonnerende og testing av hypoteser. (fra Wikipedia)

Kvelden er kommet i stand med velvillig bistand fra
ROM for kunst & arkitektur

BAR / DØRENE åpner 1845

Legg til ekstern kalender…