SLIPPFEST: Roger Græsberg & The Anti-Music Bonanza

Musikerkollektivet Roger Græsberg & The Anti-Music Bonanza fra Kongsvinger er lo-fi gone hi-fi på sin første fullengder. Bandet frontes av bibliotekarstudent og tidligere postmann Roger Græsberg fra bygda Græsberget på Finnskogen. Resten av bandet består av folk fra Kongsvinger og nærliggende bygder i Hedmark. Bandet spiller låter skrevet av Roger Græsberg. Disse kan ende opp i en hvilken som helst sjanger, men har en tendens til å dreie seg om damer, bilkjøring og gambling.
[Bilde]
Bandet debuterte på Aurorafestivalen i Kongsvinger sommeren 2007. Deres første demo førte til spillejobber og strålende anmeldelser på by:Larm 2008. Her ble også bandet booket til Øyafestivalen. De siste årene har de gjort et tredvetall konserter, på blant annet Rockefeller, Gloria Flames, Garage i Bergen, Audunbakkenfestivalen og Kongsvinger Festning. The Anti- Music Bonanza har med tida blitt et kollektiv som live består av alt fra to til ti personer. Medlemmene spiller/har tidligere spilt i prosjekter som The Apple Falls, Levi Henriksen & Thomas Mårud, Cerrato, The Curves, Einar Stenseng og Roy Lønhøiden.

Førstesinglen, “Babydoll”, begynte som en folklåt i Nick Drake/John Fahey-gata på Rogers hjemmedemoer. Men etter at den ble kjørt gjennom The Anti-Music Bonanza-kverna, ble resultatet en skrudd 90-talls poplåt med folkemusikk-vibber – hvor bjeffete Finnskog-indie kolliderer med en internasjonal strykerkvartett.

Slippfest på Last Train i Oslo tirsdag 27. april.

Albumet er ferdig innspilt og gis ut høsten 2010 på Bolibompa Records.
www.facebook.com/antimusicb…
www.lasttrain.no
www.myspace.com/antifolkexp…

BANDET:
Roger Græsberg, Anders Auberg, Luis Cerrato, Thomas Mårud, Krister Skadsdammen, Fredrik Scott og Christina Haga Ommestad.

PÅ SINGELEN BIDRAR OGSÅ:
Strykere: Masha Tønder, Maria Baaring, Irena Baniglav og Kristine Solberg.
Strykerarrangementer: Gaute Tønder

Spilt inn av Bjarne Stensli i Harry’s Gym Studios i Oslo, 2009. Produsert av The Anti-Music Bonanza.

SUPPORT: Vindknut (Kongsvinger/Oslo):
Frå grava til det sjølvdaude kvasikollektivet Christiania Tusj- og Lirelaug seiv ei dunst som no har forplanta seg til den flaue kulingen Vindknut.

Vindknut er eit kompromiss- og håplaust prosjekt. Vindknut syng på norsk, for det er det me kan. Vindknut trekkjer frå alle kantar, og raskar med seg litt av kvart. Vindknut er fire, men berre to på beauforts skala. Vel, slik kan me halde på. Til sjuande og sist er Vindknut Vindknut. Slik er no det.

Hald på hatten. Slepp ut draken. Vindknut byr opp til dans."

Legg til ekstern kalender…