Verdens Fairtrade-dag 8 mai!

Lørdag 8.mai er det duket for den årlige feiringen av den internasjonale World Fair Trade Day, som setter fokus på rettferdig handel mellom Sør og Nord og rettighetene til bønder og arbeidere i utviklingsland. Nærmere ti millioner mennesker er involvert i over tusen arrangementer i over 70 land denne dagen, og i Norge skjer det største arrangementet på Olaf Ryes Plass på Grünerløkka, og på BLÅ senere på kvelden.

Hvert år i begynnelsen av mai arrangerer Grünerløkka Næringsråd og Sentrum Arrangementer bilfrie kultur- og markedsdager på Grünerløkka. I tre dager stenges bydelen for biltrafikk, og det blir et pulserende liv på Olaf Ryes Plass, i Birkelunden og i Sofienbergparken. I år står Fairtrade Norge for programmet på Olaf Ryes Plass, i forbindelse med Verdens Fairtrade-dag. Spennende artister stiller opp for Fairtrade, publikum vil få med seg et forrykende samba-show, og barna kan få bruke sin kreativitet i maleteltet. Alle kan nyte deilige Fairtrade-merkede produkter, som iskrem, pannekaker, kaffe, smoothies og hjemmelaget sjokoladekake.
[Bilde]

Artistene som spiller er

Sandra Kolstad:
[Bilde]
Sandra Kolstad – Freudian slip by turbomanagement

www.myspace.com/sandrakolstad

Maria Due:

[Bilde]
www.myspace.com/mariadue

Andrea Dahle:
[Bilde]

Andrea Dahle – My Cry by turbomanagement

www.myspace.com/enlitenfot


På kveldstid fortsetter feiringen med mer konserter på utestedet BLÅ. Her stiller artistene Director`s Cut, DU, Leif and a drum machine og I see horses opp for Fairtrade.

Ta med venner og kjente og bli med å markere Verdens Fairtrade-dag på lørdag!
Sammen skaper vi gode historier

Legg til ekstern kalender…