Runartromma - slagverkensemblet SISU og Øyonn Groven Myhren - Oslo Middelalderfestival

[Bilde]
… med de ronir så lyster man å vinne …

Det blir vakkert og dramatisk, det blir balladesang, harpeinstrumenter, klokker, ringleinstrumenter og runartromme – en forunderlig klangverden.
Runartromma – en av våre mest fantastiske middelalderballader – framføres av balladesangeren Øyonn Groven Myhren og slagverksensemblet SISU.

Øyonn fra Ekeberg i Oslo, har i mange år vært en av de ledende artistene på den norske folkemusikkscenen. Hun er av de få som ivaretar en levende tradisjon på middelalderballader – i tillegg spiller hun norsk middelalderlyre. I 2002 fikk hun Spellemannprisen for plata Nivelkinn sammen med Odd Nordstoga.

SISU er et av Skandinavias mest profilerte slagverksensembler. De holder et høyt, internasjonalt nivå, og gjennomfører regelmessig turneer og prestisjetunge oppdrag i Norge og i utlandet. De har nettopp tilbakelagt to Asiaturneer og foran seg har de solistoppdrag, orkesterverk og flere festivaloppdrag.

Runartromma er fortellinga om den jomfru som på ettårsdagen ble spådd at hun skulle drukne på sin egen bryllupsdag. Tross den dystre spådommen bestemmer hun seg for å gifte seg, og gråtende rir hun i bryllup – gjennom by og land – og over Vendelens bro …

Konsertprogrammet spilles på Oslo Ladegård etter festivalens åpningstid. Det er svært begrenset plass, så møt opp i tide!

Legg til ekstern kalender…