KURANT PRESENTERER:

Kurant er et visningsrom for ung og uetablert samtidskunst i Tromsø, opprettet i januar 2009. Vi fokuserer på billedkunstnere som er under utdanning, eller i ferd med å entre kunstscenen uten ennå å ha fått innpass hos de store institusjonene. I tillegg arrangerer vi filmvisninger, konserter og andre arrangement. Vi ønsker å være et møtested for kulturarbeidere og kulturinteresserte i byen og jobbe på tvers av forskjellige kunstfelt.
Kurant er et ikke-kommersielt tiltak drevet av Kåre Grundvåg, Geir Backe Altern og Line Solberg Dolmen.

17.00 Kunstner tilstede i kjøkkenet, TBA. Mat serveres 20.00 (gratis!)


19.00 Juhani Silvola
Juhani Silvola blander frosne blokker av klang med droner og ulyder fra badstumørket. Verktøyene består av treverk, metall, feilkoblinger og elektrisitet.

20.00 Morten Wintervold og Sigbjørn Skåden
Morten Wintervold (f. 1981) debuterte i 2002 med diktsamlingen Utfall. Han har senere utgitt slektstrilogien som ble avslutta med diktboka Oldemor, du er med barn (Cappelen Damm, 2009). Wintervold er bosatt i Tromsø og sitter i redaksjonen til tidsskriftet Kuiper, samt i kunstnerutvalget til litteraturfestivalen Ordkalotten. Sigbjørn Skåden (f. 1976) kommer fra Skånland i Sør-Troms og er bosatt i Tromsø. Han debuterte i 2004 med diktverket Skuovvadeddjiid gonagas (Skomakernes konge). For denne boka ble Skåden nominert til Nordisk Råds litteraturpris i 2007. Hans andre diktsamling Prekariáhta lávlla (Prekariatsang) kom i 2009, og han har i tillegg produsert tekster til flere scenekunstprosjekter. Sigbjørn Skåden er nestleder i Samisk forfatterforening og styremedlem i Tromsø internasjonale litteraturfestival, Ordkalotten.

21.00 Siv SperatiMidimalistic chamber pop inspired by the history of science, the great indoors and Béla Bartôk.

22.00 Dj Heartkåre og Loveline bretter opp ermene på kvitskjorta


Kurant presenterer er en del av Kunstakademiet i Tromsøs presentasjon på UKS, fullstendig program kan leses her.


Legg til ekstern kalender…