Ny Musikk, Kjetil Møster, Jostein Gundersen

På onsdag blir det saksofon improvisasjon og Mathias Spahlingers Nah, getrennt i Bergen Kunsthall.

Konsert og introduksjon ved Kjetil Møster og Jostein Gundersen
Onsdag 9.juni kl 1900 Bergen Kunsthall
Inngang kr 80,-. Gratis for medlemer av Ny Musikk
Kjetil Møster, saksofon
Jostein Gundersen, blokkfløyte
Denne kvelden skal Kjetil Møster (Datarock, Ultralyd, Zanuzzi Five, The Core) spille helt akustisk og improvisert, mens Jostein Gundersen (spesialist på barokk- og tidligmusikk) er utfordret til å fremføre en del av Mathias Spahlingers knirkende, pustende, pesende – og ikke minst svært krevende – stykke Nah, getrennt. De vil begge fortelle litt om deres måte å jobbe med musikk på. Jostein vil vise litt av prosessen det er å jobbe med et ferdig notert stykke, og da et stykke som regnes for å være ekstremt vanskelig å fremføre fordi det er så detaljert notert. Kjetil vil på sin side fortelle litt om hans erfaringer med mer improvisert musikk.

Dette er siste konsert av en serie på fire som har pågått siden høsten 2008, hvor NMB har fokusert på unge utøvere med et særpreget forhold til sitt instrument. Hver konsert har hatt to sett med to ulike utøvere, gjerne fra ulik tradisjon og sjanger. Tidligere konserter har vært med John Hegre (gitar) og Ivar Grydeland (gitar), Michael Duch (kontrabass) og Craig Farr (perkusjon), og Bjørnar Habbestad (fløyte) og Hild Sofie Tafjord (waldhorn og elektronikk).

Jostein Gundersen er blokkfløytist med Konzertexamen fra Hochschule für Musik und Theater i Hamburg og Hovedfag i utøving med fordypningsemne fra Griegakademiet, Universitetet i Bergen (begge avlagt med beste karakter). Siden 2005 har han vært stipendiat i det nye norske Stipendprogrammet for Kunstnerisk Utviklingsarbeid, med et prosjekt i historisk improvisasjon. Jostein Gundersen har opptrådt i Norge, Finland, Tsjekkia, Tyskland og Portugal, som solist og som kammer- og orkestermusiker. Repertoaret spenner fra 1300-tallet til urfremførelser av verker av norske komponister (Hellesen, Stalheim, Gjertsen, Osnes) Siden 2006 har Gundersen vært assisterende lærer i blokkfløyte ved Griegakademiet, og siden 2007 underviser han i Barokkensemble ved samme institusjon.

Kjetil Møster er saxofonist med allsidig bakgrunn. Etter å ha spilt akkordeon, tuba, el-gitar som liten, slo han seg til ro med el-bass og saxofon fra han var 14. Han har utdannelse fra jazzlinjen i Trondheim og master i jazzimprovisasjon fra musikkhøyskolen i Oslo, men er kanskje mest kjent som bandmusiker i band som Datarock, Zanussi Five, Ultralyd og the Core, hvor han har turnert verden rundt. Hans ulike prosjekter viser en nysgjerrig kunstner som hele tiden er på let etter nye måter å uttrykke seg på.

www.moester.no
Velkomen til en blåsfylt aften i Bergen Kunsthall
Vennlig Hilsen
NyMusikk Bergen

Legg til ekstern kalender…