WOODLAND by Lars Kjemphol

[Bilde]

Torsdag, fredag og søndag kl 13 – 18

Lars Kjemphol (f. 1980, Oslo) var kunstneren bak den aller første utstillingen i Galleri Maria Veie, som åpnet i distriktsavdelingen i 2008 mens Oslo-avdelingen fortsatt var under oppussing. Nå, snart to år senere, er han tilbake i galleriet, og for første gang i Oslo. Velkommen til WOODLAND!

Kjemphol lager skateboard for hånd etter to års konkret utvikling og testing av brettenes form, material-sammensetning og produksjonsmåte. Brettene skal kunne brukes i gata, men også fungere som råmateriale for skulpturer, eller som et slags tredimensjonalt lerret. Gjennom bruk av brett som lerret har Kjemphol også invitert en rekke andre kunstnere til å skape verk på brett.

Lars Kjemphol tok master ved KhiO i 2008, og deltok samme år på utstillingen LIGHTS ON – norsk samtidskunst på Astrup Fearnley museet. Han har gjennomført en rekke prosjekter i skjæringspunktet mellom kunst og fysiske subkulturer, og vil engasjere et nytt publikum ved å trekke kunstbegrepet i nye retninger. Denne praksisen går konkret ut på å bygge verk som barn og unge kan berøre og fysisk delta i – fremfor utelukkende å titte på. Blant hans tidligere prosjekter finner vi Sisyfos minigolfklubb, som er en kunstnergruppe som skaper minigolf-installasjoner og har virket bl.a. på Vestfossen Kunstlaboratorium (2007). Kjemphol har også bygget en basketballbane for gatebarn i Brasilia, og vil nå følge opp dette med et større, mer omfattende prosjekt; nemlig Woodland.

Kjemphol har tatt over galleri Maria Veie og gjort det til et SKATEBOARD-verksted – velkommen til Woodland!

Legg til ekstern kalender…