KNERTEN GIFTER SEG


Nå er Knerten tilbake! Denne gangen møter han pinnen i sitt liv. Det er duket for romantikk og spenning når Knerten og Lillebror vender tilbake til kinolerretet 24. september 2010.

Knerten treffer Karoline. En bjørkekvist av de sjeldne. Det må nemlig en uvanlig pike til for å vippe Knerten av pinnen. For som alle vet så vokser jo ikke pinner som Knerten på trær…
Lillebror drømmer om en flott, rød sykkel som er bare hans. Mor utsettes for en ulykke og det viser seg at hun ikke klarer seg uten sladder om det kommende kronprinsbryllupet. Vesla og Lillebror selger vafler i et forsøk på å oppklare en forbrytelse og storebror Phillip må ta ansvar hjemme. Dessuten lærer Knerten seg å fly og Lillebror rømmer hjemmefra.

“Knerten gifter seg” er en historie som handler ganske mye om jakten på en forbryter og litt om å forelske seg for første gang. Filmen foregår i en tid der en vaffelplate koster 25 øre, mor går med forkle og oppsatt hår og far er handelsreisende i undertøy. “Knerten gifter seg” er en varm og morsom film med fantastisk animasjon i et lekent, sjarmerende og rikt univers som vil glede de små og vekke nostalgien hos de store.

Regien er ved spillefilmdebutant Martin Lund og filmen er basert på Anne-Cath. Vestlys bøker om “Lillebror og Knerten”.

Adrian Grønnevik Smith spiller Lillebror. Pernille Sørensen er mor, Jan Gunnar Røise er far og Petrus A. Christensen spiller storebror Phillip. Åsleik Engmark og Samsaya gir stemme til Knerten og Karoline.

KNERTEN har sin egen blogg; blogg.knertenfilmen.no

Bli fan av KNERTEN på Facebook; www.facebook.com/knertenfilm

Legg til ekstern kalender…
#film, #kino