Maleriutstilling- Marianne Darlén Solhaugstrand

Bærum Kulturhus vil fra høsten 2009 styrke sin formidling av billedkunst. Vi er glade for at vi i denne sammenheng samarbeider med Kjetil Skøien som har fått ansvaret for å kuratere den enkelte utstilling.

Målet med dette samarbeidet er å heve det kunstneriske nivået og samtidig få vist utstillinger som passer inn i det spennende og særegne lokalet som Bærum Kulturhus er. Bærum Kulturhus ligger sentralt i Sandvika og er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta og bygget av Bærum Kommune i 2003.

Bærum Kulturhus vil som visningsarena for billedkunst skille seg fra tradisjonelle gallerier.

Utstillingslokalet består av:

  • Foajéscenen i 2. etasje
  • Grå vegg i nedre foajé

Marianne Darlén Solhaugstrand

Gjennom sitt maleriprosjekt presenterer Solhaugstrand portretter av menn i helfigur. Hun fokuserer på den mannlige kroppen som objekt når den underlegges et kvinnelig erotiserende blikk. Utstillingen består av eldre og helt nye arbeider.
Solhaugstrands bilder leker med kunsthistoriske og populærkulturelle referanser. Hun forsøker å vri på fortolkningsmulighetene og standardoppsettet i romantiske gjengivelser. Felles for alle motivene er at de rommer et kvinnelig subjektivt blikk på menn.
I billedserien Solhaugstrand presenterer i Bærum Kulturhus har hun jobbet med å utvikle det fortellende og fortolkende ved maleriene.

Legg til ekstern kalender…