Mersmak: Cold Mailman / Tara / Hakan Markussen

Kate Havnevik og Silje Karlsen presenterer hver måned 3 artister/band de mener du burde høre. Denne gangen:

COLD MAILMAN

Da Cold Mailman ble sluppet til neste års by:Larm som et av de ni norske bandene by:Larm har mest troa på for 2011, bekreftet de strengt tatt bare noe som en voksende del av Oslos musikkmiljø og enkelte heldige sjeler rundt om i landet har visst i lengre tid; Cold Mailman har noe skikkelig bra på gang. Og da de bare et par uker etter by:larm-slippet gav ut sin andre fullengder Relax; the mountain will come to you til panegyriske anmeldelser, fikk de sementert sin posisjon som et av de definitivt mest spennende banda på tur opp fra den norske musikkundergrunnen.

Albumet er en eksepsjonelt vellydende stilstudie i moderne norsk pop. Det veksles mellom det storslåtte og det ettertenksomme, alltid levert med en språkmessig presisjon som er særdeles få norske engelskspråklige artister forunt. Og når postmennene i tillegg har blitt et knakende godt liveband, noe de har bevist både på en stappfull releasekonsert på Blå i Oslo 1. oktober og på blant annet P3s scene på Hovefestivalen i sommer, finnes det ingen grunn til å holde seg hjemme eller et annet sted i byen når du får Mersmak av Cold Mailman.

myspace.com/coldmailman

TARA

Tara har gitt ut platen “Plain as Coal” og spilt konserter på alt fra rocka spillestseder som Garage og Storås til mer jazza plasser som Blå og Dølajazz. Bandet består av Trygve Tambs-Lyche på trommer, Anders Bjørke på bass, Randi Gudmundsen på vokal, perkusjon, omnichord og Casio SK5, og Sigrun Tara Øverland på vokal og gitarer.

Bandmedlemmene har bakgrunn fra band som Pow Pow, Kaada, Darkside of the Force, Picidae, Phone Joan og Anne Marie Almedal og resultatet har blitt sammenlignet med blant annet Velvet Underground og Beth Gibbons samarbeid med Rustin Man. For å si det litt enklere: pop med noen dråper overraskende sjangerblandinger.

myspace.com/sigruntara

HAKAN MARKUSSEN

Hakan Markussen er en norsk singer-songwriter som opererer innenfor en amerikansk visetradisjon.
Hakans store forbilde er Bob Dylan, noe som også kan høres i låtene hans. På lik linje med sitt forbilde er også Hakan opptatt av tekstene i låtene sine. I 2004 spilte Hakan Markussen inn EPen ”Where I Usually Go” med Rune Berg(The Margarets, Number Seven Deli) som produsent og med skribent Gisle Skeie som tekst medforfatter. EPen ble godt mottatt og tittellåta ”Where I Usually Go” fikk noe spilletid på P1 og Canal 24 i 2004 og 2005. Etter en lang periode med masterstudier i kulturhistorie er Hakan Markussen nå tilbake på Oslos konsertscene og er nå i gang med å spille inn sitt første solo album.

Sangen ”Where I Usually Go” kan lastes ned gratis her.

myspace.com/hakanmarkussen

Legg til ekstern kalender…