Sandra Norrbin - Trädens längtan efter storm

[Bilde]

SOFT galleri starter utstillingsåret 2011 med et nytt prosjekt av Sandra Norrbin. Hennes stedsspesifikke og skulpturelle installasjoner har tidligere høstet stor oppmerksomhet i måten idé, rom og materialitet forenes. Tematisk kretser hennes prosjekter omkring spørsmål og problemstillinger knyttet til de kretsløp utvalgte materialer og objekter inngår i. Samtidig omhandler arbeidene balansen mellom konstruktive og destruktive elementer, sett i relasjon til en øvrige samfunnsrelatert kontekst. Ved SOFT galleri vil Norrbin arbeide frem et nytt stedsrelatert prosjekt med utgangspunkt i papir.

Norrbin er interessert i materialets historie og iboende kvaliteter og ser forbi dets funksjon. Verket kan ses som et frosset øyeblikk i en prosess som når som helst kan fortsette. Motstridende krefter kjemper mot hverandre og gir et umiddelbart og vitalt uttrykk, som et bilde på en materialisert indre konflikt. Installasjonen kan oppfattes som et symbol på alt det negative som hindrer en i å komme videre. Disse hindringene kan likevel være en nødvendig forutsetning for det som skal skje. Noen ganger må det til en storm for å komme videre. Verket handler også om å gjøre seg tom, og søke et slags nullpunkt.

Sandra Norrbin (f.1976, Vadstena, Sverige) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og ved Academy of Fine Arts i Kraków, Polen. Hun har hatt separatutstillinger ved bl.a. Lautom Contemporary, Oslo, Galleri Verkligheten, Umeå, Supernova, Riga og Trøndelag Senter for Samtidskunst, Trondheim. Hun har deltatt i en rekke gruppeutstillinger i Norge og internasjonalt, samt stått for flere offentlige utsmykninger.

Tittelen er inspirert av Edith Södergrans dikt “Färgernas längtan”, fra Dikter (1916)

Utstillingen er støttet av Norske Skog Follum og Ramirent

Utstillingen står til 13. februar


www.artnews.org/sandranorrbin

Legg til ekstern kalender…