Slippefest for Vagant og Kritiker

Bergenslansering av Vagant 3/2006, et temanummer om Don DeLillo, og første utgave av Kritiker, skandinavisk tidsskrift for litterær kritikk og essayistikk.

Innslag ved Tomas Espedal, Inger Bråtveit, Espen Stueland, Bjørn Tomren m.fl.

Gratis blader til de først ankomne.

Om Vagant:

Finnes det en annen Don DeLillo? Vagant 3/2006 fokuserer inn mindre kjente deler av dette kanoniserte forfatterskapet, og spør: Hvordan er DeLillo som novelleforfatter og dramatiker? Og hva kan han fortelle oss om sin neste roman? Vi trykker det nye dramaet Kjærlighet-ligger-blødende og to noveller i norsk oversettelse. Mattis Øybø og Henrik Langeland har gjort et nytt intervju med mannen selv. Rikke Dahl Jensen har lest og skriver om hele DeLillos novelleproduksjon – som aldri er publisert i bokform. Og DeLillo-lesere fra USA og Europa deltar i en enquête som sirkler inn det kuriøse såvel som det vesentlige i forfatterskapet.

Om Kritiker:

I høst får Norge og Norden et nytt litterært tidsskrift: det tradisjonsrike svenske litteraturtidsskriftet Ariel går i graven og gjenoppstår som Kritiker. Nordisk tidsskrift for litterær kritikk og essayistikk. I fire 128-siders utgaver per år skriver svenske, finske, danske og norske kritikere og forfattere om sine egne og hverandres litteraturer.

I det aktuelle nummeret av Kritiker trykkes essays, kritikk og debattekster av Annelie Axén, Erik Bergqvist, Inger Bråtveit, Ulf Eriksson, Elisabeth Friis, Madelene Gustavsson, Magnus
Halldin, Audun Lindholm, Ulrika Nielsen, Mikael Nydahl, Henrik Petersen, Niklas Söderberg och Maria Zennström. Susanne Vollmer bidrar med bilder.
Example

Legg til ekstern kalender…