DEMONSTRASJON: INGEN RASISTER I VÅRE GATER!

[Bilde]

Ei høyreekstrem gruppe med det rotnorske navnet ”Norwegian Defence League”( NDL) har varslet at de vil demonstrere mot ”islamifiseringen av Norge” 26. februar. NDLs forbilde er English Defence League, som har drevet aktiv rekruttering blant sinte unge menn, spesielt i fotballsupporter-miljøer. Gjennom å smykke seg med ord som ytringsfrihet og religionskritikk prøver NDL å anpasse seg den muslim-fiendtlige diskursen i samfunnsdebatten, men blant folka som mobilserer til demonstrasjonen finner en rasister og nazister av verste skuffe.

I Oslo har vi en lang og god tradisjon med å forhindre at slike elementer får fotfeste i byen vår, og den akter vi å holde i hevd. Det er nettopp gjennom slike manifestasjoner rasistiske voldsgrupper forsøker å vise styrke og vokse seg større, og det er nettopp fordi de aldri får gjennomføre slike i fred at de ikke har klart å etablere seg i byen vår.

Vi vil kvele slike tillløp til rasistisk organisering før de slår rot, enten det er på gata eller på fotballtribunene. Vi vil derfor oppfordre alle til å stå sammen på Domkirkeplassen og sette en stopper for NDLs spredning av fremmedhat.

Forløpig er Antirasistisk senter, AUF Oslo, Blitz, Nettverk mot statlig rasisme, NKP, NKU, Oslo Transportarbeiderforening, Rød Ungdom, Rødt, Sosialistisk Ungdom, SOS Rasisme og UngKom tilslutta demoen.

INGEN RASISTER I VÅRE GATER!

Legg til ekstern kalender…