The Lionheart Brothers

Endelig er The Lionheart Brothers her med et nytt album. Fire år etter storsuksessen Dizzy Kiss kommer Matters of Love and Nature, resultatet av et band i eksistensiell krise. For å komme ut av den har løvebrødrene beholdt Brian Wilson, men discokulen måtte byttes ut med lasersverd.

Deres forrige utgivelse, og ikke minst låten “50 Souls And A Discobowl”, ble møtt med jubel både her hjemme og i Storbritannia. Bandet ble kastet ut på en to års lang promo- og turnéferd i Skandinavia og England, forventningene var høye, tempoet enda høyere. Så ble det stille. “Musikkilden var tom, og den musikalske depresjonen kom krypende,” forteller bandet.

Trommeslager Peter Rudolfsen bestemte seg for å legge inn stikkene til fordel for familie. Originalmedlem Fred Gerhard Strand tok over. Samtidig dukket Lionheart-medlemmer opp i andre band og på andre scener; Jaga Jazzist, I Was A King, Serena-Maneesh, Pirate Love, Syndrom og Black Soul Circus. Bandmedlemmene stod med en fot på turné og den andre i sitt eget øvingsrom. Mellom øktene trengte spørmålene seg frem. For hvem, for hva? De kom til et veiskille, de måtte ta et valg: “Enten legger vi opp, eller så går vi i studio og spiller inn det vi har. Etter det begynner vi med blanke ark.” To ukers studiotid ble satt av. Det skulle ta ni måneder før Matters of Love and Nature stod ferdig.

I studioet fant de tilbake til gnisten som en gang førte dem sammen. Spenningen i bandet som ingen tok tak i, konfliktene som lå der uforløst, ble til lyden av skarpe dissonanser, dødbringende trommer, skjærende gitarer, bedende tekstlinjer. Dyrisk stahet og teologisk tålmodighet har sendt The Lionheart Brothers enda dypere inn i Nangijalas rike. Denne gangen nærmere Katlas hule.

5/6 Dagbladet: www.dagbladet.no/2011/01/28…

5/5 Adressa: www.adressa.no/kultur/artic…

6/7 Groove.no: groove.no/anmeldelse/996284…

5/6 NRK Lydverket: www.nrk.no/lydverket/lionhe…

Legg til ekstern kalender…