Aften med Gourmandlaget #10: Smörgåsbord

Etter et par veldig norske lag, smeller vi til med det beste vi finner i Nabolandet. Vert Linus provianterer for oss, han har styr på ikke bare UKS men godplassene i Stockholm. Vi serverer også dessert, og svensk whisky som avec.

Ingen surströmming.

Hva er et smörgåsbord? Gleditsch forklarer:

“Det svenske smörgåsbordet er kjent over hele verden og del av den gastronomiske verdensarven. Smörgåsbordet er et overflødighetshorn av en buffé som springer ut av borgerskapets “brännvinsbord” med aner som strekker tilbake til 1500-tallet. Et klassisk smörgåsbord er en flerstegs rakett og sparkes i gang med “Hans Majestät Sillen”, deilig sild av ulike typer. Silden følges av annen fisk i røkt og gravet form. På tredje runde er det kalde kjøttretter, skinker, posteier og pølser som spiller hovedrollen. Fjerde runde er viet lune og varme retter som köttbullar, Janssons frestelse og annet snadder. På den femte runden er det desserten som skal settes til livs.

Akkompagnert av øl, snaps, god tid, trivelige mennesker og en vaskeekte svenske ligger forholdene til rette for en uforglemmelig kveld."

Gourmandlaget går ut på at folk med interesse for bespisning og bedrikkelse samles for å gjøre nettopp dette, til en rimelig peng. En meny tilberedes av et lite kokkelaug ledet av grunnlegger ingvarsk , i forskellige lokaler som ofte er private hjem. Denne gang hjemme hos Linuselmes på Majorstua.

  • Sted: Majorstua. Se innlegg under for direksjoner.
  • Tid: Vi spiser fra kl 19 av. Aperitif fra kl 18 av.
  • Pris: 300,-
  • Øl&Snaps-pakke: 250,-
  • Plasser: 20. Man kan stille seg i kø i tilfelle noen avmelder.

FOR Å MELDE DEG PÅ:

  1. Besøk den flunkende nye billett-tjenesten til gourmandlaget :
    gourmandlaget.ingvarhr.no
  2. Når du har betalt paypal, * trykk på linken tilbake til gourmandlaget.ingvarhr.no *
  3. Som det står forklart, før opp din bestilling i tråden. Ellers er den ikke gyldig.

Vel møtt!

PS. Gitt arrangementets ideelle natur bør folk være forberedt på å hjelpe til med servering og muligens i oppvask. I utgangspunktet er vi ute etter frivillige.

PPS. Ønsker du varsling om nye arrangementer? Legg brukeren gourmandlaget til som venn (ikke som bekjent).

PPPS. Som nevnt på forrige arrangement har vi en regel om at folk må innhente tillatelse for å fotografere deltagerne, og til så å legge bildene ut på nettet. Bilder uten fjes er selvsagt ok.

PPPPS. Varsle gjerne kretsen, i tilfelle de ikke har blitt venner med gourmandlaget ennå. Foreløpig 135 personer på listen, plass til flere.

Legg til ekstern kalender…