HER SHADOW IS NAMED SUSAN Therese Markhus

VISUELT – BEVEGELIG – SURREALISTISK

Kroppen rister og pusten går raskere og raskere. Hun går i sakte tempo rett frem. Etter ti steg bøyer hun seg ned, knærne og håndflatene møter bakken. Hun forsetter videre på alle fire…

“Her Shadow Is Named Susan” tar utgangspunkt i skillet mellom fantasi og virkelighet. Dette skillet er fremstilt som et visuelt bilde der bevegelse, lyd, lys og scenografi flettes sammen og delvis tenderer mot det surrealistiske. I forestillingen møter vi en kvinne og hennes verden. Hennes oppfatning av omgivelsene oppleves ulogisk og på mange måter uhyggelig, men er opplevelsen reell? All informasjon vi mennesker erfarer påvirker vår oppfatning av virkeligheten. Hvis informasjonen ikke bygger på en sannhet, lever man da i en fantasiverden? Eller ligger tyngdepunktet for sannhet og virkelighet et annet sted, som når Jean-Paul Sartre sier at ”en følelse forandrer verden totalt”

Den Stavangerbaserte koreografen og danseren Therese Markhus har blant annet bakgrunn fra Impure Company og samarbeider i denne forestillingen med komponist Per Zanussi, billedkunstner Ingrid Toogood Hovland og lysdesigner Tilo Hahn.

Konsept, koreografi og utøver: Therese Markhus

Medskapende av materiale og utøver: Kristianne Mo

Komponist: Per Zanussi

Scenograf: Ingrid Toogood Hovland

Lysdesigner: Tilo Hahn

Koreografiassisten: Pernille Holden

Dramaturger: Hooman Sharifi og Irina Muller

Innspilt vokal: Stine Janvin Motland

Innspilt bratsj: Bergmund Wall Skaslien

Fotograf: Tom Øverlie

Produsent: Therese Markhus

Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Fond for lyd og bilde

Co-produsent: RAS/Sandnes Kulturhus

Legg til ekstern kalender…