Elisabeth Maria Toften - 11.3 - 3.4.2011

[Bilde]

Velkommen til åpning i Galleri LNM fredag kl. 18.00.

Galleri LNM er stolte av å kunne presentere Elisabeth Maria Toftens første separatutstilling. Toftens verk viser tydelige organiske motiver satt inn i en fortettet atmosfære med underliggende uro.
Toften beskriver i sine malerier tematiske spenninger mellom mennesker og objekter i gitte situasjoner. Hun arbeider med et billedspråk der formen: tekstur på hår, klær og planter og forholdet der i mellom kan leses som bildets innhold. Gjennom å skape former der noe fremmed trer frem, synliggjør hun det sanselige og materielle som omgir mennesker, og ønsker slik å skape et både fremmed og velkjent univers.
Rommet mellom figurene er viktig når hun komponerer sine scener. Hun plasserer mennesker og planter i et forhold til hverandre som gir mellomrommene stor betydning. Gjennom figurenes overdrevne detaljer oppstår det et absurd og forvirrende rom mellom dem. Toften tar også i bruk en spesiell type lyssetting, der lyset ofte oppstår i seg selv i figuren, uten en eller to bestemte lyskilder. Ved å gå fra det helt lyse til mørkt når hun beskriver en form, skaper hun objekter som står i en sterk dialog til hverandre innad i bildet.
Toften (f.1978) har sin utdannelse fra Statens Kunstakademi i Oslo (2002-2006). Hun har tidligere deltatt på blant annet Ung Norsk Realisme på Haugar Kunstmuseum, HOMO SUM på Drammens Museum, Unge Inviterte i Galleri LNM og Reality Bliss på Galleri Kunstverket i Oslo.

For mer informasjon kontakt galleriet: [email protected] eller 22 42 15 78.

Legg til ekstern kalender…