All verdens kunnskap: Hva kan et norsk nettleksikon bli?

− På tre år skal Norsk nettleksikon reise seg til en klippe i informasjonshavet. De har valgt en usikker, kostbar og unødvendig vei, skriver medieprofessor Terje Rasmussen i nyeste Prosa som lanseres denne uken.

Den litterære møteplassen Prosalong inviterer onsdag 23. mars til en samtale om Norsk nettleksikon. Professor Terje Rasmussen møter forskningsleder Helge Jordheim til en samtale om hva et nytt norsk nettleksikon kan bli.

Den litterære møteplassen Prosalong arrangeres av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF), førstkommende onsdag i samarbeid med tidsskriftet Prosa. Samtalen ledes av idéhistoriker Kristin Gjerpe i NFFs kurs- og seminarutvalg, som arrangerer Prosalong.
Denne gang handler samtalen om leksikon på nett: Ideen om Norsk nettleksikon ble lansert i november i fjor, og skal finansieres av Sparebankstiftelsen DNBNor, Fritt Ord og NFF, samt at krefter fra Nasjonalbiblioteket, Universitetene og Det Norske Videnskaps-Akademi bidrar i arbeidet. 31,5 millioner kroner er bevilget til prosjektet over de neste tre årene. 1. april setter den nye lederen for leksikonet, Anne Marit Godal, seg i sjefsstolen for første gang.
− Om tre år er de lovede midlene brukt opp. Løsningen for Norsk nettleksikon er nærliggende, ja nokså opplagt: Nettleksikonet og Wikipedia inngår jo før jo heller et samarbeid, skriver professor Terje Rasmussen ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo i Prosa 01/11.

− Oppdateringshastighet skal ikke være det viktigste kriteriet for et godt nettleksikon. Da konkurrerer man med Wikipedia og med alle nyhetskanaler på nett, sier forskningsleder Helge Jordheim, som arbeider med et tverrfaglig forskningsprosjekt om ”leksikonsjangeren i et paradigmeskifte” ved Universitetet i Oslo

ARRANGEMENT:
PROSALONG – Litterær møteplass for sakprosa
All verdens kunnskap: Hva kan et norsk nettleksikon bli?

Med: Forskningsleder Helge Jordheim og professor Terje Rasmussen. Samtalen ledes av Kristin Gjerpe.

Dørene åpner kl 19, samtalen varer fra 19.30-21.30, med pause.

Legg til ekstern kalender…