‘Tyfonens Øye’ av Kjell Kristensen 5. april - 10. april 2011

“Tyfonens Øye” av Kjell Kristensen
Regi: Cliff A. Moustache
Premiere den 5. april kl. 20.00 på Cafeteatret

”Tyfonens øye” – Nordic Black Theatre i 2011

I ”Tyfonens øye” opplever en tamilsk landsbyleder og en desertert singalesisk soldat et underlig skjebnefelleskap – de må dele celle på en avsidesliggende politistasjon. Deres virkelighetsoppfattelse er svært ulik – men likevel vokser gradvis en større, gjensidig forståelse frem.

Men rundt dem er uforsonligheten og brutaliteten like sterk som før, og krigshandlingene innhenter de to fangene på en måte de ikke hadde drømt om…

Hva skjer med menneskene som lever i et land preget dype etniske konflikter og en langvarig og usedvanlig brutal krigstilstand mellom majoritets- og minoritetsbefolkningen? Hvordan tenker de, hvordan reagerer de, og finnes det noen vei ut av en akutt konflikttilstand som er så fastlåst at den ser ut til å ha blitt kronisk? Er enhver tanke om fred og forsoning i et land som Sri Lanka en uoppnåelig drøm?

Dramatikeren Kjell Kristensen har en lang og omfattende karriere bak seg. Han har bodd i Sri Lanka i fem år, og har arbeidet mye med både flyktningenes situasjon og freds- og forsoningsproblematikken.

Forestillingen er støttet med dramatikerstøtte fra Norsk Kulturråd

Medvirkende:
Biniam Yhidego
Khawar “Gomi” Sadiq
Ali Djabbary
Ahmed Tobasi
Dans: Tamilini Sivalingam
Musikk: Thiru Ganeshu & Aladin Abbas
Scenografi: Karen Schønemann
Lys: Paulucci Araujo

Legg til ekstern kalender…