Baby Universe av Wakka Wakka (USA/N)

BABY UNIVERSE
Av Wakka Wakka (USA/N) i koproduksjon med Figurteatret i Nordland (N)
- Magisk og forfriskende
New York Times

- visuelt slående
Backstage

- veldig sjarmerende
Theatermania

- elegant og poetisk
Dagsavisen

Lovordene haglet over BABY UNIVERSE etter urpremieren i New York 5. desember. New York Times satte til og med forestillingen på sin Critcs’ Pick-liste over de ti beste forestillingene i byen. Nå kommer BABY UNIVERSE til Oslo.

Wakka Wakka er et New York-basert teaterkompani, genierklært av NY Times og et must for alle som er nysgjerrige på nyskapende teater. Inspirert av science fiction-litteratur og filmer som 2001 En romodyssé, Star Wars, King Kong og Blade Runner, tar BABY UNIVERSE deg med inn i verden av dukker, animasjon og videoprojeksjoner.

Hva gjør vi når solen en gang dør? BABY UNIVERSE leker med våre egne og vitenskapens tanker om hva menneskene må gjøre hvis vi blir tvunget til å finne en ny, beboelig planet. I en ikke så altfor fjern fremtid har et helt folk søkt tilflukt i skyskraperlignende bunkerser. Deres eneste utvei er å dyrke fram kunstige babyuniverser, med håp om at en av dem kan utvides til et helt nytt univers for menneskeheten. Tiden er kort og veien er lang, men en spire til håp sås når en av babyene utvikler seg bedre enn ventet.

Forestillingen er utviklet under et studieopphold på Princeton University og på Robert Wilsons laboratorium for utvikling av ny scenekunst – The Watermill Centre – utenfor New York. Wakka Wakkas tidligere forestillinger har fått stor oppmerksomhet. Forestillingen Fabrik: The Legend of M. Rabinowitz, ble nominert til The Drama Desk Award (Broadway-teatrenes pris) og hedret med UNIMAS USA-pris for “unik figurteaterkunst”.

Etter verdenspremieren i New York 4. desember legger teatergruppen Wakka Wakka ut på norgesturné i regi av Riksteatret før de spiller på Oslo Nye Trikkestallen og i København.

NB! Spilles på engelsk.
Anbefalt aldersgrense: 11 år.

Legg til ekstern kalender…