Konsert med Sigstein Folgerø

[Bilde]

Oslo kammerorkester inviterer til konsert i Festsalen på HiO søndag 10. april kl 14. Leder og klaversolist er Sigstein Folgerø, og programmet bestående av virtuose og spennende stykker av Grieg og Beethoven.

Program:
Edvard Grieg: Improvisata No. 1 i a-moll & No. 2 i F-dur, Opus 29
Edvard Grieg: Strykekvartett i g-moll, Opus 27 (1., 2. & 3. sats)
Ludvig van Beethoven: Klaverkonsert Nr. 2 i B-dur, Opus 19

Om solist og leder:
Sigstein Folgerø er født i 1980 og kommer fra Støren i Sør-Trøndelag. Han fattet tidlig interesse for pianospillet og ble snart en del av musikkmiljøet ved lørdagsskolen i Trondheim og etter hvert musikkonservatoriet. Hans lærere i denne tiden var Inger-Johanne Opdal og Jørgen Larsen. Dette førte frem til hans første helaftens solo-recital i 1999 samt solistoppdrag med bl.a. Trondheim Symfoniorkester og Bergen Filharmoniske Orkester.

Andre læresteder har siden vært Barratt-Dues musikkinstitutt i Oslo og musikkhøgskolen i Hamburg. I 2008 avsluttet han sitt soliststudium til toppkarakter med Hamburger Symphoniker i Bartoks 2. klaverkonsert. Hans arbeidshverdag har siden bydd på allsidige utfordringer: Kammermusiker, akkompagnatør, solist, repetitør, beredskapspianist, dirigent og sist men ikke minst: en operarolle!

Han trives svært godt i samarbeid med såvel amatørutøvere som profesjonelle og selv er han en entusiastisk og nysgjerrig amatørutøver innenfor de naturvitenskapelige disipliner.

Legg til ekstern kalender…