Wach Auf! 1.mai-turné og plateslipp med Maja Ratkje og POING

To av norsk musikklivs mest spennende og nyskapende aktører, Maja Solveig Kjelstrup Ratkje og POING (Rolf-Erik Nystrøm, Håkon Thelin og Frode Haltli), forener krefter på dette nye albumet. Via improvisasjoner og høyst originale arrangementer blir revolusjonær musikk fra ulike steder og epoker til brennhete, tilstedeværende stykker som kommenterer og feirer folkets kamp for frihet gjennom alle tider.

Samarbeidet mellom Ratkje og POING startet i 1999, da hun skrev stykket “essential extensions” til trioen, deres første verk. Et år senere stod de sammen på en scene i Saunabar i Helsinki og framførte sanger av Kurt Weill og Berthold Brecht til alles store overraskelse. Siden da har de gjentatt suksessen med en årlig natt-til-1.mai-konsert på Tranen og andre brune puber i Oslo for et feststemt publikum. Repertoaret har blitt utvidet til å inkludere alt fra nasjonalsanger fra utdødde sosialiststater til poplåter fra 80-tallet, folkemusikk og arbeidersanger fra hele verden. Konsertene har vart i flerfoldige timer, med gjester – profesjonelle som amatører, med diktopplesning og med appeller. En tilsynelatende usaklig blanding har etterhvert utkrystallisert seg som en ny, sosialistisk fortolkningstradisjon med et konsept som ble oppfattet som frekt fordi det var hinsides ironisk, anarkistisk fordi det var motsetningsfylt, og nostalgisk bortenfor sentimentaltet og korrekt fortolkningstradisjon.

På denne utgivelsen er det et knippe sanger som forhåpentligvis gir et inntrykk av hva disse musikerne har høstet av erfaring gjennom et 12 år gammelt samarbeid. Kjøp plata, gå på konsert og delta! Alle er velkomne i POING og Ratkjes glødende, såre og oppstemte univers.

Plata slippes 28. april på Øra fonogram

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…