SOFT TECHNOLOGY 2011: når fremtiden blir myk

Siste uke med Soft Technology på SOFT galleri!
- utstillingen er åpen til og med 1. mai


Om prosjektet Soft Technology

Soft Technology er et grunnforskningsprosjekt på tekstil elektronikk i kunstnerisk sammenheng på Atelier Nord i Oslo og Kunsthøgskolen i Bergen. I løpet av fire workshops i 2010 har vi eksperimentert med tekstile strømførende materialer, tekstile sensorer, tekstile materialer med formhukommelse og mikrokontrolleren Arduino Lilypad som er spesielt utviklet for tekstile elektroniske kretser. I 2012 fortsetter prosjektet med videre utforskning av materialer med formhukommelse og tekstile energibanker som kan lagre og omforme energi fra fysisk bevegelse og solenergi til elektrisitet.

Utstillingen på SOFT galleri viser arbeider som bruker smarte materialer, e-tekstil og tradisjonell elektronikk som utgangspunkt i verksutviklingen. Arbeidene har ulik innfallsvinkel til materialiteten og forteller ulike historier. Likevel knyttes de sammen av en søken etter å gi det ustabile, ukjente og uforutsigbare en form og visualitet, både i innhold og i materialitet.


Om verkene i utstillingen

Kristina Aas – Leftovers

Leftovers inviterer publikum til en symbolsk bordsetting. Når man nærmer seg det dekkede bordet, forsvinner oppdekkingen gradvis og bare knapt synlige rester av måltidet er synlige.
Kristina Aas avslutter sin MA i tekstil på Kunsthøgskolen i Bergen i 2011, og har deltatt på flere utstillinger i Norge og Litauen.

Celine Marcq – Inconspicuous Matter

Inconspicuous Matter viser hvordan elektrisitet har en fysisk tilstedeværelse ved å visualisere hvordan den beveger seg i våre omgivelser. Elektro-reaktive materialer utviklet av kunstneren skaper fargeforandring i tekstile veggpaneler ettersom elektrisk energi beveger seg gjennom materialet.
Celine Marcq er utdannet ved Central Saint Martin College of Art and Design i London og arbeider som materialdesigner og forsker

Ricardo Nascimento – E-ansã

E-ansã kommer fra Iansan, en åndelig guddom fra den afro-brasilianske religionen Candomblé. Iansan er har makt over vinden, orkaner og stormer. E-ansã er en kjole av bånd som opprinnelig fungerte som religiøse talismaner for brasilianske kristne. Når mobiltelefoner kommer nær kjolen, blåser E-ansãs vinder liv i båndene. Religion, usynlige krefter, tradisjon og teknologi er blandet i denne installasjonen som skaper bevissthet om elektronisk forurensing. Kanskje har den moderne Iansan også makt over elektromagnetiske felt?
Ricardo O’Nascimento er kunstner og forsker innen media- og interaktiv kunst. Han undersøker relasjoner mellom kropp og omgivelser.

Hillevi Munthe – Laminaria

Laminaria har organiske og rytmiske bevegelser som oppleves som en kroppslig tilstedeværelse. Som en tangskog har arbeidet et frittstående og stillferdig men likevel monumentalt liv.
Hillevi Munthe er kunsthistoriker og tekstilkunstner. Hun er også prosjektleder for Soft Technology.


SOFT galleri, Rådhusgaten 20, 0151 Oslo

Åpningstider tirsd-fred 12-17, lørd-sønd 12-16, mand stengt

Soft Technology er produsert av Atelier Nord

Legg til ekstern kalender…