Musikkfest Torshovscena v/ Soria Moria

12:00 – Forest With Cloud (UKM)

Et ungt rockeband fra Oslos østkant bestående av 5 gutter på 15 år som har spilt sammen i ca 2 år. På disse årene har de spilt på mange scener som bla Stoppestedet, Sinsen, “Hølet”, Lambertseterklubben og Kjellern rock festivalen i ski to ganger. De kom også videre til landsmønstringen til UKM i Trondheim. De øver i en gammel garasje føler at de har funnet sin egen “sound”, og håper at “dagens ungdom” kan begynne og rette interessen over på den gode rocken.

http://www.myspace.com/forestwithcloud


12:20 – HipHop trioen (UKM)


12:40 – Kristine Gulbrandsen (UKM)


13:15 – Oh Sister!

OH SISTER is a Folk/Country band formed in Oslo. The band includes Australian songwriter Adam Eaton, and local Norwegian songwriters Halvor Falck Johansen; Ragnhild Vikan; Marius Grønvoll; and Knut Rand. OH SISTER is a collective band, with influences from Townes Van Zandt; Bob Dylan; Emmylou Harris; Dave Rawlings; Gillian Welch; and so on….

Adam Eaton: Vocals/Guitar/Banjo
Halvor Falck Johansen: Vocals/Guitar/Harmonica
Ragnhild Vikan: Vocals/Fiddle/Banjo/Guitar
Marius Grønvoll: Vocals/Accordian/Banjo
Knut Rand: Mandolin/Percussion


[Bilde]

14:00 – Tuba Tuba

Fra og med første konsert, sommeren 2008, har Tuba Tuba vært å regne som outsidere i Oslo-bandjungelen. Det var med konfettiregn, ballonger, norske tekster og banners med ekstatiske hippiebudskap de tok scenen, og med publikum dansende på scenegulvet til vill perkusjon de forlot den. Titalls konserter senere er Tuba Tuba blitt et av de mest bookede og elskede ungdomsbandene i Oslo, med en solid fanbase.
Bandets vide spekter av inspirasjon gjenspeiles i musikken, men uten at de låter som et referanseverk av den grunn. Aldri så ”Spaced out” som Flaming Lips, ”neo-klassiske” som Sigur Ros, ”norske” som Delillos eller ”riktige og hippe” som Yeasayer. Inspirasjonene spenner så vidt at de utvanner hverandre, og der dukker Tuba Tuba opp. Et band med disco, elektronika, bluegrass, folkemusikk og Brooklyn-vennlig polyrytmikk på samvittigheten. Villige til å pushe ”Guilty Pleasure”-knappen, innta croonerrollen og lage julemusikk, så vel som å utforske uoppdaget terreng, post-rock og uttalige instrumenter. Til bunns finner du allikevel alltid en sjeldent ekstatisk formidlingsglede og tilstedeværelse. Hva vil dette egentlig si? Vel, la oss kalle det ballongpop slik Nordstrandsblad gjorde da bandet ”som er godt kjent utenfor bydelsgrensene snudde scene og aula opp ned på Manglerudfestivalen”.
De 6 medlemmene leker i alt med om lag 15 instrumenter fra Micro Korg synther, mandolin og banjo til ulik melodisk perkusjon, blås og bozouki. Med musikklinje og jazzutdanning i bakhånd er ikke veien lang til eksotisk Chick Corea-rytmikk og skalaløp heller. Men flinkisegoet ligger stort sett igjen hjemme når Tuba Tuba går på scenen. Det handler om å lage en helvetes fest, få folk til å synge, danse, vifte stjerneskudd, la seg sjarmere og få giv og tro på livet til å sjarmere selv også. Eller som Aftenposten presiserte (med bandbilde over hele midtsiden) etter Ukm-finalen; ” Bandet Tuba Tuba smørte publikum med sjarmerende og drivende norsk popmusikk”.
På to år har de oppnådd mer enn de fleste andre 19 åringer i landet. Et halvt år etter stiftelsen vant de UKM i Oslo og har senere gjort suksess i Emergenzafinalen på Rockefeller, og har spilt på uttallige scener i byen; Sentrum Scene, Rockefeller, John Dee, Sub Scene, Rådhuset, Rådhusplassen, Blå osv.
Flere konserter er attpåtil blitt gjort på direkte oppdrag fra Oslo kommune, deriblant en opptreden på Rådhusplassen 17. mai 2010 foran et publikum på mellom 10 og 20 000 og svennebrevsutdeling i Rådhuset med smigrende introduksjon fra ordføreren.
Tuba Tuba har forskningsgleden og sjangerignoransen til Motorpsycho, entertainer-viljen og energien til The Who og den barnslige naivismen til Syd Barrett. Men de synger på norsk og jakter først og fremst på den gode melodien og mest intense energien de kan skape.
Nå er de ute av videregående og har åpnet året med nytt bandlokalet, friske ideer og en proppfull intimkonsert på festningskaia med allsang, dans og høylytte ekstranummerbrøl.
For disse gutta handler det om musikk og formidling.

http://www.myspace.com/tuba2ba


[Bilde]

14:45 – I See Horses

I See Horses har med sin sofistikerte og stilsikker sjanger markert seg som et standhaftig liveband. Låtene bygger på de beste elementene fra melankolsk pop og figurativ rock, og fremføres av David, Kasper, Arvid, Jonas og Kristian.

2010 har vært et begivenhetsrikt år for den Oslo-baserte kvintetten med sin andre EP-lansering, B-listing på P3, festivaler som Øya og Hove, P3Sessions med Band of Horses, samt en rekke konserter rundt i landet. Utrykket er inspirert av musikalske impulser fra indieelegansen en kun finner i Glasgow, til energien i kinesisk motstandsrock, og fransk følsomhet kombinert med vaskekte norsk bondevett.

Mandag 14 mars slipper vi låten “Drop Out” som er første singelen fra debutalbumet som lanseres høsten 2011.

http://www.myspace.com/iseehorses


[Bilde]

15:30 – Oðeon

Oðeon lager musikk for de nysgjerrige og lydhøre. De utfordrer og inviterer lytterne inn i et uforutsigbart landskap.
-Det er nedstrippet, sårbart og vakkert i det ene øyeblikket, – stort, intenst og suggerende i det andre.
Oðeon har en filosofi om at en god låt er en gjennomarbeidet og tidløs låt, noe som resonerer i deres detaljerike lydbilde, fokus på låtskriverkunsten og deres formidlingsevne.

http://www.myspace.com/odeonband


[Bilde]

16:15 – Shimmering

Shimmering er et prosjekt startet av trommeslageren Bendik Hovik Kjeldsberg (18) fra Horten, Vestfold. Musikken han skriver til Shimmering betraktes som variert, melodiøs, til tider utfordrende og fargerik, toppet med et original, friskt og kreativt sound. Musikken inneholder elementer fra rock og jazz samt mer kreative lydbilder som skaper behagelig og variert stemning.

”Glimt av storhet (…) Med trommeslager Kjeldsberg som kreativ og musikalsk drivkraft, veksler det fyldige og tette bandet mellom jazzstemninger og rockeenergi. Noen steder flyter musikken av gårde under lys, kvinnelig jazzvokal og andre steder rockes den opp med gitarriff.” – Rannveig Falkenberg-Arell (Dagsavisen)

”Materialet som ble presentert bekreftet et band som ikke tar noen lettkjøpte eller uinteressante musikalske snarveier. Med blant annet xylofon og tre gitarer i line up’en, og med Bendik Hovik Kjeldsbergs mildest talt dynamiske trommespill som den drivende motorkraften i lydbildet, ble uttrykket like bredt og kreativt som det ble svevende og dypt” – Erik Munsterhjelm (Tønsbergs Blad)

“Stemningene og strukturene minner mye om band og musikk med adskillig flere år på baken: Becks mesterverk «Sea Change», om Sigur Rós, om Harald Frølands band Black Feather, om kanadiske Arcade Fire og visse stemninger fra Jaga Jazzist” – Hans Christian Moen (Tønsbergs Blad)

Anmeldelser av debutalbumet ”Shimmering”

“Mye av musikkens kvalitet ligger i de mange lagene av harmonier og utsøkt produksjon (…) etterteksom, smart, melodiøs, melankolsk og alternativ musikk som utfordrer deg (…) dette er alternativ musikk som tar deg med inn i et annerledes musikklandskap” – Hans Christian Moen/Tønsbergs blad (Terningkast 6)

“Kjeldsberg har en lett anarkistisk holdning til sjangre og uproblematisk forhold til improvisasjon. Det er velarrangert og velkomponert, med strykere, trompet, gitarer og vibrafoner i vekslende dramatikk rundt forskjellige vokalister” Per A. Risnes Jr./Dagens Næringsliv

“19 åring med store ting på gang (…) Han henter elementer fra rock og jazz I et album som spenner fra det storslåtte, nesten pompøse, via det lagvis eksperimenterende – til det lost vevde, nesten gjennomsikrige stemningene. Samtidig gjør en kombinasjon av en nesten naiv varhet og en nærmest grenseløs utforskertrang at man stopper og lytter (…) Det er bare til å merke seg navnet: Bendik Hovik Kjeldsberg” – Hanne Farestvedt/Bergens Tidene

http://www.myspace.com/shimmeringbendik


[Bilde]

17:00 – Nina’s Pace

I to lange år har Nina’s Pace finpusset på de vare, rå, rocka, følsomme og uendelig melodiøse låtene sine. 20 mai i år ble de endelig ble tilgjengelige for folket på debutalbumet New Objective. Albumet gis ut på Kennel Records, drevet av Oslobaserte Kennel Collective, som denne våren gjør et kraftig innhogg i det norske musikklivet med hele fire plateutgivelser.
Nina’s Pace kjennetegnes av et eksplosivt samspill og et lekent overskudd som bringer tankene hen til band som Wilco, the Band og Beth Gibbons. Bandet har et rufsete amerikansk folkinspirert sound, med vakker koring, gode melodier, sterke tekster og i spissen, Ninas karakteristiske varme stemme. Musikken blir beskrevet som mørk, vakker, rå, tidløs, uendelig melodiøs- musikk som man må være en stein for å unngå å bli berørt av.
Nina’s Pace er definitivt et nytt navn å merke seg i Norges musikkliv, og på musikkfest vil vi få oppleve bandet i sin litt nedtonede “unplugged” versjon.


17:45 – TBA


[Bilde]

18:30 – Guro von Germeten

Hun er beskrevet som den skumle lillesøstera til Kaizers Orchestra, en kvinnelig Tom Waits, Kurt Weills ukjente oldebarn, eller jenta som får Nick Cave til å høre ut som en dansebandartist. Guro von Germeten og hennes lille røde trekkspill markerte sitt inntog på den norske musikkscenen i 2010 med debutalbumet «Bad Dreams and Good Nightmares». Musikken til jenta med det røde trekkspillet er en lidenskapelig og intens form for Chansons, i spedd Balkanske takter og Circus Jazz. Platen ble produsert av Hilde Louise Asbjørnsen og Anders Aarum og gitt ut på Asbjørnsens plateselskap Sweet Morning Records. Guro von Germeten har spilt mer enn 80 konserter i løpet av 2009 og 2010, primært i Norge og Tyskland. Hun har vært 3 ganger live på NRK, og spilt på festivaler som Slottsfjell, Canalstreet og Oslo World Music festival. I 2011 er hun klar for By:larm, Kongsberg Jazzfestival, sin fjerde Tysklandsturne, Vienna International Accordion Festival og turne med Rikskonsertene.

“Endelig en debutant som virkelig overrasker” Groove.no
«Guro von Germeten har levert et av årets sterkeste album- uansett sjanger» Hamar Arbeiderblad
“Sanselig, heftig, varmt og høyst utradisjonelt. Egentlig er det fantastisk befriende, og aldeles herlig.” Oppland Arbeiderblad

www.vongermeten.no


19:00 – Torshov Folkefest

DJ’er med koselige rytmer og folkelig tilslag.

Legg til ekstern kalender…