HAPPY BIRTHDAY PUTIN

HAPPY BIRTHDAY PUTIN
av REBEKKA/HUY
Forestillinger på Litteraturhuset, fredag 8.juli kl 19.00, lørdag 9.juli 14.00 og 19.00

Journalist og menneskerettighetsforkjemper Anna Politkovskaja ble drept 7.oktober 2006, på Vladimir Putins fødselsdag. Bursdagsbarnet kommenterte tapet av Russlands internasjonalt mest kjente journalist ved å kalle henne ekstremt ubetydelig. Med forestillingsprosjektet HAPPY BIRTHDAY PUTIN betrakter teatersamarbeidet REBEKKA/HUY hendelsen fra trygg norsk avstand.

Anna Politkovskaja var en av de fremste kritikerne av ledelsen i Kreml. Spesielt ble hun kjent gjennom sin dekning av konflikten mellom Russland og Tsjetsjenia. Fra vår polstrede, trygge tilværelse prøver vi å forstå og si noe om Anna Politkovskaja, men kan vi si noe om andre uten å si noe om oss selv?

iscenesettelse og produksjon: REBEKKA/HUY (Huy Le Vo og Rebekka Nystabakk)
skuespiller: Rebekka Nystabakk
tekst: Rebekka Nystabakk, Huy Le Vo og Geir Magne Pedersen
musikk: Solmund Nystabakk og Lars Myrvoll
lysdesign: Norunn Standal
scenograf: Lisa Hjalmarson
kunstnerisk konsulent: Birgitte Strid
tekniker: Simon Schultz

REBEKKA/HUY består av skuespillerne Rebekka Nystabakk og Huy Le Vo, begge utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad i 2007. Samarbeidet startet i studietiden, med forestillingen ”hun nikket, og så var vi stille litt til, og så gikk jeg”. Videre har REBEKKA/HUY arbeidet med installasjonsprosjektet ”Kiosken i Teatergaten” i forbindelse med Dans til folket og Oktoberdans 2008. HAPPY BIRTHDAY PUTIN er et resultat av møtet mellom unge kunstnere fra ulike felt – et møtepunkt for tverrkunstnerisk arbeid. Prosjektet er utviklet i samarbeid med to musikere, tekstforfatter, lysdesigner og scenograf.

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd, Spenn.no, Fritt Ord, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Fond for Frilansere og Dramatikkens hus.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…