Danmark-Norge på Grønland

Fra Lompa til Kirken

Danske Bent Sørensens musikk er ofte lyrisk og impresjonistisk og likner dermed ikke nødvendigivs på nordmannen Olav Anton Thommesens verker. Hva likhetene og forskjellene mellom dem er, og hvordan de lar seg inspirere, kan du høre på Olympen, Lompa blant venner. Der møtes de to til lunsjprat før konserten.
Thommesen har uttalt at han lar seg inspirere av en yngre dansk komponist, Simon Steen Andersen. Alle tre blir å høre i Grønland kirke. Hva gjør Carl Philip Emmanuel Bach i dette samtidsselskapet med et verk fra 1773? Han var en stor fornyer og slektet dermed på sin mer kjente far Johan Sebastian. Han utfordret konvensjoner og var en foregangsfigur for Sturm und Drang -Bevegelsen.
Thommesens verk er skrevet med tanke på POING som improviserende trio og et element som binder sammen med populærmusikken.
Strykerne dominerer på denne konserten, men POING er også tydelig tilstede. Et verk av POING-medlem Håkon Thelin vil også bli spilt.
Telemark kammerorkester fikk positiv oppmerksomhet rundt plateutgivelsen Passione tidligere i 2011 med verker av Haydn, Elgar og Mozart.

Legg til ekstern kalender…