Øyakino

ET ELDORADO AV MUSIKK OG FILM
Øyafestivalen er ikke bare musikk, men også film. På Øyafestivalens klubbdag kan man hele dagen oppleve film og musikk i en skjønn sameksistens på Eldorado kino.

TIRSDAG 9. AUGUST: Opplev stumfilmkonsert, musikkfilm og førpremierer.

SØNDAG 14. AUGUST: Etter festivalen er det igjen på tide å ta turen til Eldorado kino. Det arrangeres dagen-derpå-kino hvor man kan slappe av i kinomørket og få en eksistensiell burger inkludert i kinobilletten etter mange dager med fest og moro på festival

Stumfilmkonsert m/Jenny Hval
Stumfilmkonserten er på Eldorado kino tirsdag 9. august kl 18:30.
Stumfilmkonsert har etter hvert blitt en tradisjon på Øyas klubbdag, og i år har vi invitert multikunstneren Jenny Hval til å lydsette en film live på Eldorado Kino. Jenny Hval har siden hun slo igjennom i 2006 under navnet Rockettothesky vært en av en landets mest markante musikere. Hennes tredje album kom i begynnelsen av året og ble lovpris av kritikere og kalt både “provoserende vakkert” og “en musikalsk oppdagelsesreise”.

Sambaen i meg (Bra)
Vises: Tirsdag 9. august kl 18:00
Sambaen i meg er en syltynn skive virkelighet; et nettverk av livsårer og skjebner som snirkler rundt, krysser hverandre, føres sammen eller kolliderer. Dokumentaren utforsker nabolaget og favelaen Mangueira i Rio de Janeiros fjellsider, et sterkt holdepunkt for sambaen og karnevalet i dagens Brasil. Vold og fattigdom har vært gjennomgangsmelodi i flere filmer om den beryktede bydelen, men i denne dokumentarens dansende bilder er tonen en litt annen.

Le Havre (Fin/Fran)
Vises: Tirsdag 9. august kl 18:00
Aki Kaurismäkis nye film handler om Marcel Marx, tidligere forfatter og kjent bohem, som har trukket seg tilbake i frivillig eksil i havnebyen Le Havre. Der jobber han som skopusser – et ærefullt, men ikke spesielt lønnsomt arbeid. Han har lagt drømmen om litterær suksess bak seg og lever lykkelig med arbeidet, favorittbaren og kona Arletty.

Pushwagner
Vises: tirsdag 9.august kl 20.30
Hariton Pushwagner er en av Norges mest markante nåtidskunstnere. Bak suksessen ligger en dramatisk fortelling om en vestkantgutt som ble uteligger, for så å ende som en feiret kunstner. Pushwagner selv sier “Det er ikke sant, men det er en god historie”. Mot denne bakgrunnen vil filmen reflektere forestillingen om hva som er kunstneren og mennesket Pushwagners virkelighet.

Få meg på, for faen (No)
Vises: tirsdag 9. august kl 18:00 & søndag 14. august kl 17:30
Velkommen til Skoddeheimen. Et typisk norsk tettsted på Vestlandet med høye fjell, dumme sauer, teite foreldre og der ingenting skjer. Her bor 15 år gamle Alma. Alma er søt, har mange venner og masse humor, men det er en ting som mangler; hun har ikke Artur – skolens kjekkas.

Tropa de Elite 2 (Bra)
Vises: tirsdag 9. august kl 20:30 & søndag 14. august kl 17:30
I “Tropa de Elite 2” følger vi den aldrende oberstløytnanten Roberto Nascimento som leder en gruppe elitesoldater i det brasilianske militærpolitiet. Etter et mislykket oppdrag i forbindelsen med opptøyer i et fengsel blir han dratt inn i politisk maktkamp der gjennomkorrupte politikere gjør alt de kan for å fremme egne interesser.

Legg til ekstern kalender…