Carte Blanche (NO), Corps de Walk

Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans, presenterer den kritikerroste og hypnotiske danseforestillingen Corps de Walk, av Sharon Eyal og Gai Bachar.

- 55 minutter med rent godteri for øyet_,
Bergens Tidende

vOqbYc0bo/expires:1714003200/width:290/quality:85/plain/s3://bilder/bilder/423043" data-image-id=“423043” loading=“lazy” filter-used=“LegacyImageFilter” modal-on-click=“image” />

Sharon Eyals bestillingsverk for Carte Blanche begeistret en fullsatt Grieghallen under Festspillene i vår. Med fascinerende, pulserende formasjoner og en sjelden veltreffende musikkmix av den israelske DJen Ori Lichtik, skapes en sfære som har gitt ekko i beskrivelser som hypnotiserende, henrivende og “herlig moderne”.
Stykket handler om å gå, om å bevege seg, om en statisk tilstand med spesielle momenter og små nyanserte forandringer i kroppsføringen. De tolv danserne er uniformerte i hudfargede drakter, hvitt hår og hvite kontaktlinser. Plutselige individuelle utfall, i dansen og i muskelspillet øynes, før det like raskt forsvinner inn i en stram regissert linje, eller i en tilsynelatende kaotisk formasjon der danserne likevel har full kontroll.

- Så stilig at man ikke har lyst til å blunke på grunn av redselen for å gå glipp av en eneste bevegelse (…) Alt er like presist gjennomført og forestillingen er 55 minutter med rent godteri for øyet.
Bergens Tidende

- Jeg lot ikke til å være alene om å ønske mer, reaksjonen da mørket igjen senket seg var abrupt – her var ingen tilbakeholdt stående ovasjon, tvert imot hvinende hyl som på en hvilken som helst rockekonsert. Mine dresskledde, erfarne naboer konstaterte med at det hele var «herlig moderne».
Scenekunst.no

Les mer på Carte Blanches hjemmesider

Legg til ekstern kalender…